Πολυμέτωπη παρέμβαση πραγματοποίησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά σε Δήμο, Περιφέρεια και Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό την ανεύρεση ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να μην σταματήσουν οι εργασίες στο Α’ Αρχαίο Θέατρο κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των επανειλημμένων επαφών της βουλευτού με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου προκειμένου να προωθήσει την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά το Αρχαίο Θέατρο.

Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω διαπιστώσει η ίδια τόσο την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς όσο και την αφοσίωση που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στο Α’ Αρχαίο Θέατρο. Θεωρώ ότι η διακοπή των εργασιών για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2016 λόγω έλλειψης πόρων και η συνακόλουθη απώλεια θέσεων εργασίας θα είναι εξαιρετικά άδικη αλλά και επαχθής γι’ αυτούς, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος υποβάθμισης της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στη συντήρηση και αποκατάσταση του μνημείου». 

Τέλος, η Άννα Βαγενά δεν παρέλειψε να επισημάνει: «Πέραν της ανάγκης εξακολούθησης των εργασιών για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρώτος αλλά και ύψιστος στόχος –που απηχεί και πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Λάρισας– είναι να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το Α’ Αρχαίο Θέατρο στον κόσμο και να ξεκινήσουν σ’ αυτό παραστάσεις με τους θεατές στο κοίλο του».