Το ψάρι και το ψάρεμα έχει την τιμητική του στα Μεσάγγαλα το προσεχές Σαββατοκύριακο

Η αρχή γίνεται με διαγωνισμό ψαρέματος το Σάββατο 18 Ιουλίου, τον οποίο διοργανώνουν ο  Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου μαζί με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δήμου Τεμπών και την ομάδα πολιτισμού Μεσαγγάλων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών. Ο διαγωνισμός ψαρέματος με καλάμι θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα δίπλα από τον ναυαγοσώστη.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 19.30 είναι προγραμματισμένη η έναρξη λαϊκού ανωμάλου δρόμου Μεσάγγαλα – Καστρί – Μεσάγγαλα. Η απόσταση είναι 10 χλμ. Και ως σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το μαγαζί «Ζμπούκα» στις 18.30. Ο τερματισμός θα είναι στο χώρο των εκδηλώσεων στην πλατεία Μεσαγγάλων. Μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα θα υπάρξει και ένας αγώνας για μαθητές στον ίδιο χώρο. Η απόσταση που καλούνται να καλύψουν είναι ενός χιλιομέτρου.

Το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουλίου το φινάλε περιλαμβάνει την 1η Γιορτή Ψαροκασέλας με ότι αυτή έχει μέσα. Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από μεγάλη ορχήστρα και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα απονεμηθούν βραβεία στους νικητές.