Ο Σύλλογος φοιτητών των Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι : " Παρασκευή 3 Ιούλη λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι πίνακες των εισαχθέντων στις εστίες. Την ώρα που ουσιαστικά το ΤΕΙ θα ξαναλειτουργήσει την Τρίτη 7 Ιούλη λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, η φοιτητική μέριμνα ενώ γνωρίζει ότι η εξεταστική τελειώνει 10 Ιούλη, με ανακοίνωσή της καλεί :

α) τους φοιτητές/τριες που πήραν δωμάτιο να παραδώσουν το κλειδί του δωματίου τους μέχρι 10/7 αφού πρώτα μαζέψουν τα πράγματά τους στην ντουλάπα.

β) τους φοιτητές/τριες που δεν πήραν δωμάτιο να έχουν πάρει όλα τους τα πράγματα μέχρι 10/7 και να παραδώσουν το κλειδί.

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει η προειδοποίηση με έντονα γράμματα πως όποιος δεν παραδώσει το κλειδί, θα γίνει αλλαγή κλειδαριάς και το κόστος αντικατάστασης θα βαρύνει το στεγαζόμενο!!!

Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από τα εκβιαστικά διλήμματα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συνοδοιπόρους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, την ώρα που ζητούν από τις λαϊκές οικογένειες να διαλέξουν ποιά θηλιά θα βάλουν στο λαιμό τους, την ώρα που οι οικογένειές μας δεν έχουν πληρωθεί μισθούς, συντάξεις, με κλειστές τις τράπεζες, την ίδια στιγμή έρχεται και η φοιτητική μέριμνα να προσθέσει ακόμη ένα εκβιαστικό δίλημμα: Ή αδειάζετε εδώ και τώρα το δωμάτιο ή θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό! Ή παραδίδετε το κλειδί ή θα πληρώσετε κλειδαριές, τη στιγμή που η μέριμνα έχει κλειδιά από όλα τα δωμάτια!

Η φοιτητική μέριμνα εδώ και καιρό περισσότερο θυμίζει έναν εισπρακτικό μηχανισμό, που στήνει καρτέρι το πότε μπήκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις ή ο μισθός και η σύνταξη των οικογενειών μας, παρά στην κατεύθυνση να μεριμνεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε που λόγω και των μνημονιακών πολιτικών χρόνο με το χρόνο οξύνονται, διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την εκβιαστική και ανάλγητη τακτική του Προέδρου της Εφορείας Εστιών κ. Καραγιάννη Αχιλλέα (Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΤΕΙ) και μετά την άμεση παρέμβασή μας την ίδια μέρα 3/7/2015 στην προϊσταμένη της Φοιτητικής Μέριμνας αλλά και μετά την από 6/7/2015 τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γούλα

διεκδικούμε:

να βγει διορθωτική ανακοίνωση και να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους συναδέλφους

να ανοίξουν οι αποθήκες των κτηρίων προκειμένου να τοποθετούν οι εστιακοί τα πράγματά τους

να αρθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες που βάζουν τη θηλιά στο λαιμό σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Γνωρίζουν η διοίκηση του ΤΕΙ, η εφορεία εστιών και το τμήμα φοιτητικής μέριμνας ότι ως Σύλλογος έχουμε κινήσει διαδικασία έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για φοιτητική στέγαση. Γνωρίζουν ότι υπάρχει και η διαδικασία των ενστάσεων. Επίσης, γνωρίζουν ότι η εξεταστική τελειώνει 10/7/2015. Γιατί τόση βιασύνη; Μήπως μέσα στο Σαββατοκύριακο ή την βδομάδα που έρχεται θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης, που έχουν να γίνουν τουλάχιστον 4 χρόνια!!! σε 6 από τα 8 κτήρια; Αν ισχύει αυτό, να αναρτηθεί η απόφαση γιατί η εφορεία εστιών δεν έχει συνεδριάσει με τέτοιο θέμα. 

Τέτοιες αποφάσεις που παίρνονται μονομερώς από τον πρόεδρο της εφορείας, και που καλείται η φοιτητική μέριμνα να εκτελεί χωρίς καν ούτε τη γνώμη του Συλλόγου να ζητηθεί, δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές και θα απαντώνται. 

 

Ήδη πραγματοποιήσαμε συναντήσεις Δευτέρα 29/6/2015 με τον Περιφερειάρχη και Τετάρτη 1/7/2015 με τον Δήμαρχο της πόλης, ενώ το υπόμνημα που τους καταθέσαμε προκειμένου να γίνει άμεσα συζήτηση σε περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο με αίτημα να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης μας ή να νοικιαστούν δωμάτια για να στεγάσουν τους συναδέλφους - συναδέλφισσές μας που δεν πήραν δωμάτιο στις εστίες.

Παράλληλα, στη βουλή το ΚΚΕ 1/7/2015 κατέθεσε αναφορά το υπόμνημα του Συλλόγου μας όπου αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο ζητάμε:

την κάλυψη όλων των αιτούντων σπουδαστών για στέγαση,

να  καταργηθεί άμεσα το χαράτσι των 150€ και 400€ για όσους παίρνουν δωμάτιο,

να καταργηθεί ο υπάρχων αντιδραστικός κανονισμός των εστιών και να διαμορφωθεί νέος με τη συμμετοχή του συλλόγου των εστιακών,

δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους,

ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που δεν πήραν δωμάτιο να καταθέσουν ένσταση και να ενημερώσουν τον Σύλλογο των Εστιακών ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης syllogos_estiwn_teilarisas@yahoo.gr ή στο τηλ. 69 38 79 83 29.

Καλούμε τους συναδέλφους/σες που τους ζητούν να αδειάσουν τα δωμάτια μέχρι 10 Ιούλη 2015 να απαιτήσουν χώρο στις αποθήκες και για όσους δίνουν μαθήματα μέχρι και αυτή την ημέρα να απαιτήσουν και χρόνο. Για όσους δεν είναι εφικτό, να μην το αδειάσουν. 

Τέλος, ενημερώνουμε τους εστιακούς να είναι σε επαγρύπνηση για άμεση παράσταση διαμαρτυρίας μέσα στην εβδομάδα.

 Όλο το καλοκαίρι θα είμαστε εδώ προκειμένου να βρεθεί λύση. Ο κανονισμός τους που τον διαχειρίζονται κατά το δοκούν αρκεί να έχει τη νομιμοφάνεια της Γ.Σ., αφού για ακόμη μια χρονιά τον καταπάτησαν κατά πως τους βολεύει είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους. Είναι κανονισμός διχαστικός και διαχωρίζει τους φοιτητές, είναι άδικος, αυταρχικός, αντιδημοκρατικός, εκβιαστικός, εισπρακτικού χαρακτήρα, λειτουργεί τρομοκρατικά και με τη βία μας πετάει από τα δωμάτια ανεξάρτητα αν έχουμε ή όχι ακόμα και τα δικά τους κριτήρια. 

Στον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς απαντάμε με την συλλογική μας δράση.

Κανείς μόνος του. Ενημερώστε, επικοινωνήστε με το Σύλλογο Φοιτητριών/τών των Εστιών του ΤΕΙ μας".