Με ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής, ανέπτυξε όλες τις διαστάσεις της καταστροφής της περιοχής των Φαρσάλων,  της Καρδίτσας και της Μαγνησίας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο «Ιανός» , αλλά και ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής, ενώ υποστήριξε σθεναρά την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για ισότιμη μεταχείριση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, στην κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης για τον covid .

Η βουλευτής τόνισε πως η πρόταση της κυβέρνησης ουσιαστικά καλύπτει μόνο το κομμάτι της άμεσης οριζόντιας στήριξης, δίχως ίχνος ολοκληρωμένης πρότασης για τις περιοχές .

«Σήμερα, θεσμοθετούνται ορισμένα από τα μέτρα, που από την πρώτη ημέρα σας προτείναμε. Αλλά δεν μας ακούτε προσεκτικά. Μας ακούτε ‘’μερικώς’’. Γιατί όλα τα μέτρα που εσείς τελικά παίρνετε είναι μέτρα ανακούφισης, κι όχι μέτρα νέας πνοής και αναγέννησης μιας κατεστραμμένης περιοχής. Το ότι επιχειρείτε να βάλετε τέλος στην αποσύνθεση, δεν σημαίνει ότι έχετε σχέδιο πραγματικής ανασύνθεσης», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη εμφατικά.

Θύμισε βέβαια και πως «μέσα σε όλα και πάνω από όλα θρηνούμε και 4 νεκρούς συμπολίτες μας και συνεπώς η εισαγγελική παρέμβαση είναι αναγκαία, προκειμένου «το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο», σε σχέση με τις ευθύνες που αποδεδειγμένα υπάρχουν».

«Το νομοσχέδιό σας αποτελεί το τέλος κάθε ψέματος και κάθε υπόσχεσης. Ειδικά στην Θεσσαλία αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις, σπίτια και οι οικοσκευές τους, όπως και υποδομές διαλύθηκαν. Βλέπουμε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να παρέχουν πλέον καμία υπηρεσία ή προϊόν, παρά μόνο λάσπη.

Αιμορραγεί ολόκληρος ο κάμπος», τόνισε η Λαρισαία βουλευτής, συμπληρώνοντας πως εξακολουθούν να τίθενται και  ζητήματα υγειονομικής φύσης καθώς χιλιάδες νεκρά ζώα βρίσκονται άθαφτα  στην ύπαιθρο, ,φρεάτια είναι βουλωμένα, με υπαρκτό τον κίνδυνο νέων ασθενειών και οι θερμές θερμοκρασίες καλά κρατούν.

Μαζί με την πάντα υπαρκτή απειλή του covid τα παραπάνω συνιστούν ένα σχεδόν μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό γενικευμένου βιολογικού πολέμου» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Ε. Λιακούλη, επέμεινε να γίνει άμεσα αποδεκτή, βελτιωτική τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής, την οποία συνυπέγραψε και η ίδια, προκειμένου η «οικονομική ενίσχυση» των ΜΜΕ να μην εναπόκειται στην «διακριτική» ευχέρεια του Υπουργού, λέγοντας:«Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, καταθέσαμε τροπολογία με την οποία αξιώνουμε πολύ συγκεκριμένους όρους και προυποθέσεις στη νέα διαδικασία ‘’ενίσχυσης’’ των ΜΜΕ, διασφαλίζοντας πως και τα Περιφερειακά και τοπικά ΜΜΕ θα τύχουν χρηματοδότησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, όπως προβλέπεται από τον νόμο 2328/95, από την στιγμή που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αγγίζουν (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα, sites ), το 25-26% της τηλεθέασης, ανάγνωσης  και επισκεψιμότητας αντίστοιχα στην εμβέλειά τους, ενώ τους αποδίδεται μόνο το 2% των κονδυλίων , πράγμα καταφανέστατα άδικο ».

«Καθήκον μας στο Κίνημα Αλλαγής, καθήκον δικό μου ως μοναδική βουλευτής του Κινήματος στη Θεσσαλία είναι να μην αφήσω να ξεχαστούν τα Φάρσαλα, η Καρδίτσα, το Μουζάκι, το Σοφικό, οι 4 νεκροί μας, και οι δεκάδες χιλιάδων ‘’ζωντανοί νεκροί’’, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

Γιατί αυτές δεν ξαναφτιάχνονται με γονατογραφήματα με διαφημίσεις από τα κεντρικά ΜΜΕ και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη μεταξύ σας», τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη στον επίλογό της, καταλήγοντας απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση ότι «έχετε χρέος να επιστρέψετε τη ζωή στους Ανθρώπους μας..»