Υπογράφεται η σύμβαση που οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, με χρηματοδότηση 432.500 ευρώ από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Δήμος Τεμπών.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε τον εκσυγχρονισμό  των υποδομών του Δημοτικού Σχολείου στο Συκούριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Επενδύουμε σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης, χρηματοδοτώντας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δεκάδες έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, που μετά τις παρεμβάσεις προσφέρουν ένα φιλικό και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  και αφήνουν πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση του ανοικτού διαγωνισμού που διενεργήθηκε από τον Δήμο Τεμπών και τη θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, εγκρίθηκε η προώθηση σύναψης σύμβασης του έργου «Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο δημοτικό σχολείο Συκουρίου».

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο είναι  Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ και αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις:

- Toποθέτηση θερμομόνωσης στέγης κτιρίου με επίστρωση θερμομονωτικών πλακιδίων εξηλασμένης πολυστερίνης.

- Toποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα.

- Εγκατάσταση συστοιχίας με έξι λέβητες πετρελαίου συμπύκνωσης καυσαερίων.

- Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας τύπου αέρος – αέρος τεχνολογίας VRV με fan-coils.

- Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.

- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 20,1 KW.

- Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).