Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με οπτική αναπηρία να ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας;

Πώς αντιλαμβάνεται τη φωτογραφία ένας τυφλός;

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας Kλίκable παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ, στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, από την Πέμπτη 24 έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Η αρχή του Κλικ-able Project έγινε τον Νοέμβριο του 2018 με ένα βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ημερών, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Partha Bhowmick , ιδρυτή του οργανισμού “ Beyond Sight Foundation ” από την Ινδία.

Τότε, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι με ή χωρίς οπτική αναπηρία ξεκίνησαν ένα ταξίδι εξερεύνησης της τέχνης της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε προσαρμοσμένες τεχνικές φωτογραφίας και πειραματίστηκαν φωτογραφίζοντας σημεία της πόλης.

Μετά από αυτό το πρώτο σεμινάριο, η ομάδα του Κλίκable Project συνέχισε, για τους επόμενους έξι μήνες, να πραγματοποιεί φωτογραφικές συναντήσεις και να συν-εκπαιδεύεται, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των σταδίων του προγράμματος.

Ομάδα Κλίκable Project: Ελπίδα Άμπου, Ευγενία Αντωνίου, Sabina Badžová, Anna Balan, Angel Ballesteros, Στέλλα Γαροφαλάκη, Κώστας Γκιώκας, Όλγα Γόγολου, Μαριάννα Δεσύπρη, Ρέα Κατσανεβάκη, Έμμα Κυριακοπούλου, Μαρίνα Μπεσίρη, Αθανασία Παναγέα, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Γεωργία Πολίτη, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Χρήστος Τσιούρης, Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Κερασία Μιχαλοπούλου.

Στο πρώτο τετραήμερο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης οι: Ανθή Βαλιάκου, Φωτεινή Βαλιάκου, Δάφνη Διβάρη, Βασίλης Κάντας, Μαρία Κάτρη.

Εκπαίδευση στην Ακουστική Περιγραφή: Κερασία Μιχαλοπούλου

Συντονισμός: Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ

H δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “ Σημεία Στήριξης ”.