Στο μήνυμα του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής:«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, είναι γιορτή του Ευαγγελισμού, και εθνική γιορτή αφού την ίδια ημέρα διάλεξε και το έθνος μας για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του τούρκικου ζυγού.  

Ο ξεσηκωμός του 1821 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας. Απόδειξε περίτρανα πως ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί. 

Υπήρξαμε η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την πνευματική και πολιτική παράδοση στην οποία στηρίχθηκε η επανάσταση του 1821, που δεν εξετάζεται μόνο σαν στρατιωτικό γεγονός αλλά και σαν πνευματικός αγώνας ενός λαού που πιστεύει στην αξία της ιδέας και υπηρετεί τις αρχές της ελευθερίας και της αρετής. 

Το μήνυμα του 1821 σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Μονιασμένοι είμαστε ακαταμάχητοι. Δεν υπολογίζουμε αντιξοότητες και εμπόδια των εχθρών μας. 

Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας βρίσκει με αργά αλλά σταθερά βήματα, τον προσανατολισμό που της αξίζει. 

Είναι ώρα να δώσουμε ένα νέο στίγμα ανά την υφήλιο, ότι οι πολίτες και η ευημερία τους βρίσκεται πάνω από όλα τα υπόλοιπα συμφέροντα!»