Στον εορτασμό της Σύναξης των Αγίων στην Αγιά, παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη και συμμετείχε στον

Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αγιάς κ.κ. Ιγνατίου.

Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία και περιορίστηκε στο πλαίσιο της θρησκευτικής εκδήλωσης, χωρίς έκθεση προϊόντων και πανηγυρικές εκδηλώσεις  των προηγούμενων χρόνων.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ε. Λιακούλη, δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των Αγίων της Αγιάς, μιας ιστορικής , θρησκευτικής και πολιτιστικής κοινότητας που αφήνει το έντονο, θετικό αποτύπωμά της, μέσα στους αιώνες.

Παράλληλα, ήταν μια ευκαιρία να σκεφτούμε ότι η δοκιμασία της πανδημίας που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας. Είναι τώρα η ώρα της αναθεώρησης, της εσωτερίκευσης και της πνευματικής  αναζήτησης.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς προκλήσεις και διαπιστώνουμε ότι μόνοι μας δεν καταφέρνουμε πολλά. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, περισσότερο από ποτέ.

Νιώθουμε έντονα την ανάγκη της συλλογικότητας, της κοινής στάσης, της ενότητας και της πίστης.

Με οδηγό τις παραδόσεις μας, την πίστη μας και τον πολιτισμό μας,  πορευόμαστε στη ζωή και βρίσκουμε ξανά, μέσα από το βίο των Αγίων, την ουσία του Ανθρώπου.

Ετσι, ολοκληρώνουμε και τον πραγματικό αυτοσκοπό μας: την προσωπική μας Θέωση»