Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Τετάρτη πρωί, στις 9:15 π.μ. και σε απευθείας σύνδεση με το κανάλι της Βουλής, η απάντηση του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά, στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και παλαιωμένου υλικού των πυροσβεστικών υπηρεσιών του ν. Λάρισας, μεσούσης μάλιστα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λαρισαία βουλευτής ενσωματώνει στο κείμενο της ερώτησής της όλα σχεδόν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Λάρισας, που κάνουν λόγο για απολύτως ανορθολογικό σχεδιασμό από πλευράς Πολιτείας, από την στιγμή που από τους διαγωνισμούς πρόσληψης συνολικά 2.500 εποχικών δασοπυροσβεστών για τα έτη 2019 και 2020, για το νομό Λάρισας δεν προβλέφθηκε ούτε μία θέση (!).

Επιπλέον, η βουλευτής αναμένεται να επισημάνει το γεγονός πως τεχνηέντως η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην κυριολεξία και ως εκ θαύματος «εξαφάνισε» 58 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος του ν. Λάρισας, να εργάζονται φέτος με πολύ χειρότερες συνθήκες από ό,τι πέρυσι.

Η Ευαγγελία Λιακούλη τονίζει επίσης το καίριο ζήτημα των υλικοτεχνικών ελλείψεων του Σώματος, που έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα υποστελέχωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας πως σύντομα ‘’θα αγοραστούν νέα οχήματα, μέσω ΕΣΠΑ’’, δεν προκαλούν τον εφησυχασμό, δεδομένου ότι παρόμοιες ανακοινώσεις γίνονται ‘’εθιμοτυπικά’’ πλέον εδώ και κάποια χρόνια, με τα προβλήματα να παραμένουν και μάλιστα να διογκώνονται λόγω της παρόδου των ετών.

Η βουλευτής Λάρισας ωστόσο ξεφεύγει από τις συνήθεις γενικόλογες διατυπώσεις βουλευτών της Αντιπολίτευσης και αξιώνει απαντήσεις , σε συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία καλείται να είναι σαφής ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως: «Προτίθεται ο κ. Υπουργός να πραγματοποιήσει και τις 30 μεταθέσεις προς την ήδη «κουτσουρεμένη» πυροσβεστική δύναμη του ν. Λάρισας, άμεσα και εντός χρονικού πλαισίου της φετινής αντιπυρικής περιόδου; Θα σταλούν οχήματα – έστω μεταχειρισμένα – αλλά σε σίγουρα καλύτερη κατάσταση από τα ήδη …«υπεραιωνόβια»  και επικίνδυνα λόγω παλαιότητας και εκτεταμένης χρήσης STEYER, που χρησιμοποιούν ακόμη τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους;»