Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ με υπομονή και βαθιά απογοήτευση που φτάνει στα όρια της αγανάκτησης, την εξέλιξη του ζητήματος που έχει προκύψει με το -δυστυχώς για όλους- ακόμη κλειστό πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας.

Ένα στολίδι του τόπου μας, μια ανάσα δροσιάς για τους μικρούς και τους μεγάλους Τυρναβίτες, που διαχρονικά έκανε τα καλοκαίρια μας πολύ πιο όμορφα, προσφέροντας μας στιγμές χαλάρωσης στην πισίνα αλλά και στιγμές δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού στους χώρους των γηπέδων, μέσω των καλοκαιρινών προγραμμάτων.

Αυτό το σπουδαίο για όλους τους δημότες κέντρο, η δημοτική αρχή αποφάσισε -και διέταξε για την ακρίβεια- να μην το θέσει σε λειτουργία φέτος!

Ο λόγος; «Υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας». Κύριοι, ως εκλεγμένοι και «εκλεκτοί» του Δήμου μας οφείλετε να διαχειρίζεστε τα δημοτικά κονδύλια προς όφελος ΟΛΩΝ των δημοτών και να παράγετε έργο όπου αυτό είναι εφικτό για όλους εμάς που εκπροσωπείτε.

Έχετε αναλάβει το καθήκον να εργάζεστε για έναν πιο φιλικό και λειτουργικό Δήμο και όχι να διορίζετε συμβούλους με υψηλές αμοιβές (103.000€ ετησίως σύμφωνα με τα στοιχεία της διαύγειας) για προσωπικές σας υποθέσεις ούτε να αγωνίζεστε στο μαραθώνιο των «απευθείας αναθέσεων».
Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσους μήνες λειτουργίας του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου καλύπτει το παραπάνω ποσό;

Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε, όπως και εμείς άλλωστε!!! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μας ενημερώσατε για την απόφασή σας να μην ανοίξετε το Κέντρο την ίδια μέρα που ανακοινώσατε την πρόσληψη εκπροσώπου τύπου!Προφανώς υπάρχουν δημοτικά χρήματα αλλά μόνο για εσάς και όσους εσείς θέλετε!

Τα δημοτικά τέλη πρέπει να «πιάνουν τόπο» όπως καθημερινά μου υπενθυμίζουν οι συμπολίτες μου, κυρίως μητέρες, οι οποίες είναι εξοργισμένες με τον τρόπο που τα διαχειρίζεστε σε βάρος των μικρών παιδιών μας!

Σε μια περίοδο οικονομικής δυστοκίας, ζώντας σε μια πόλη που απέχει 60 χλμ τουλάχιστον από την πιο κοντινή παραλία, με μητέρες εργαζόμενες και με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας ταλανίζουν, εσείς αποφασίσατε να αφήσετε εμάς και τα παιδιά μας, χωρίς τη μοναδική «ανάσα δροσιάς και χαράς» αυτό το καλοκαίρι, ενώ αντίθετα σε όλους τους άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά τα αντίστοιχα κέντρα και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ για φέτος!

Οι συμπολίτες μου όπως και εγώ βλέπουμε με καθαρά μάτια κύριοι. Θεωρώ χρέος μου να αναδεικνύω τόσο σοβαρά ζητήματα για τον τόπο μας, ιδίως όταν σχετίζονται με τον αθλητισμό και τα παιδιά και μάλιστα όταν έχω γίνει αποδέκτης εκατοντάδων παραπόνων από τους συμπολίτες μου, οι οποίοι γνωρίζουν την αγάπη και την ευαισθησία μου στο θέμα και θέλουν να ακουστεί η φωνή τους.

Εσείς θα πάτε διακοπές κύριοι…οι συμπολίτες μου όμως, που δεν θα έχουν την ίδια δυνατότητα, θα αναγκαστούν να φεύγουν από την πόλη μας, πληρώνοντας το κόστος της δίκης σας αδιαφορίας!

Είστε υπεύθυνοι κύριοι, που η νεολαία μας φεύγει καθημερινά αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση και όλους ανεξαιρέτως τους επιχειρηματίες του τόπου, οι οποίοι ελλείψει «κοινού» βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται αισθητά.

Ο δρόμος τελικά για το άνοιγμα του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου είναι μεγάλος, ωστόσο σας υπενθυμίζω πως εγώ προσωπικά όπως και όλοι οι δημότες Τυρνάβου έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε τίμια στον «αγώνα δρόμου» που τερματίζει με τη δικαίωση των αιτημάτων μας.

Νίκος Τσικούρας, αθλητής αποστάσεων