Η Περιφερειακή Παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» με πρότασή της ζητά την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους εργαζόμενους στην «Αρωγή».

Αναλυτικά

"Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστήριων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας, Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αρωγής Λάρισας και το Σωματείο Εργαζομένων Αρωγής Καρδίτσας καταγγέλλουν τη μέχρι σήμερα στάση της Διοίκησης του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ στην Λάρισα και στην Καρδίτσα, ιδιοκτησίας της τράπεζας Πειραιώς και του Ομίλου EUROMEDICA, γιατί οι εργαζόμενοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα έως και 12 μηνών, αλλά και αποδοχές για νυχτερινή απασχόληση, επιδόματα Πάσχα κ.α.

Την ίδια στιγμή εδώ κι ένα τρίμηνο  περίπου η εργοδοσία μέσω του εκπροσώπου της προχώρησε σε διαδικασία εκκένωσης των εγκαταστάσεών της από τους ασθενείς που υπήρχαν τελευταία.

Στους ίδιους τους εργαζόμενους δεν έχει ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο και μάλιστα για να άρει τις επιφυλάξεις τους έδωσε ένα πολύ μικρό μέρος των οφειλόμενων.

Έκτοτε δεν υπάρχει σημείο ζωής. Με αποτέλεσμα ενώ η εργασιακή σχέση των συναδέλφων με την εταιρεία παραμένει ενεργή  οι ίδιοι δεν εργάζονται χωρίς κανείς να τους ενημερώνει τι πρόκειται να γίνει.                                

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα εξήγηση από την διεύθυνση της επιχείρησης σε σχέση με το ζήτημά τους, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Η εργοδοσία παραμένει άφαντη αποφεύγοντας να απαντήσει τόσο για τις οφειλές της απέναντι στους εργαζόμενους όσο και το μέλλον της επιχείρησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ζητά από την Διοίκηση της Αρωγής

•    Να καταβληθεί τώρα το σύνολο των δεδουλευμένων.

•    Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η κοροϊδία και να υπάρξει άμεση απάντηση για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων .

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Νικόλαος Τσιλιμίγκας, Ρίζος Κομήτσας, Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, Πέτρος Τσακνάκης, Δέσποινα Αράπκουλε, Ιωάννης Χάϊδος, Τραγάνης Σταύρος, Τσιάρας Αθανάσιος, Απόστολος Καναβός, Ζώγας Γεώργιος, Χρυσούλα Τσαγανού, Ιωάννης Γεννάδιος, Κωνσταντίνος Καντερές."