Τέθηκε σε εφαρμογή η δέσμη  έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊούCovid -19 για τους εργαζόμενους στον Δήμο Κιλελέρ και τους πολίτες, που θα συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του.

Τα μέτρα είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ύστερα από διευρυμένη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής  και των προϊσταμένων των τμημάτων.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη σε δημοτικά κτήρια και υπηρεσίες είναι τα ακόλουθα:

Οι υπηρεσίες εξυπηρετούν, μόνο κατεπείγοντα (για λόγους υγείας) θέματα, με τη φυσική παρουσία του προσώπου. Στις δημοτικές υπηρεσίεςεισέρχονται επισκέπτες σε αριθμό όχι μεγαλύτερο από τους πέντε (5) ταυτοχρόνως ύστερα από αυστηρό έλεγχο. Οι προθεσμίες για υποθέσεις των πολιτών, που έχουν οριστεί από τον Δήμο,  παρατάθηκαν για τουλάχιστον για 15 μέρες.

Τοποθετήθηκαν προστατευτικά γυάλινα χωρίσματα, όπου δεν υπήρχαν, σε σημεία εξυπηρέτησης του κοινού από τους υπαλλήλους του Δήμου. Με ευθύνη των προϊσταμένων, σε κάθε χώρο γραφείου, διασφαλίστηκε  η  προβλεπόμενη ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Τοποθετήθηκαν ευδιάκριτα ειδικά αυτοκόλλητα που θα καταδεικνύουν με σαφήνεια τις αποστάσεις ασφαλείας των εργαζομένων από τους  πολίτες που επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες.

Λειτουργούν τα τηλέφωνα που εξυπηρετούν την  πλειονότητα των θεμάτων των πολιτών εξ αποστάσεως και τα οποία είναι:

Για θέματα που αφορούν: Οικονομική Υπηρεσία 2413507250, Τεχνική Υπηρεσία 2413507213, Γεωπόνους 2410921214, Διοικητικά 2413 507237, ΚΕΠ 2410922421, για θέματα αρμοδιότητας αντιδημάρχων 2413507214, για έκτακτα θέματα Πολιτικής Προστασίας 6995769308.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kileler.gov.gr λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους και να παίρνουν σαφείς απαντήσεις γι’ αυτά.

Δόθηκαν,και ελέγχονται ως προς την εφαρμογή, ξεκάθαρες οδηγίες υγιεινής προς τους υπαλλήλους του Δήμου (π.χ. καθαριότητας, πρασίνου κ.λπ.).

Ατομικά είδη υγιεινής (αντισηπτικά, οινόπνευμα, αλκοολούχα διαλύματα, γάντια, μάσκες κ.λπ.) μοιράστηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου για την προστασία των κατά τόπους εργαζομένων και των πολιτών που επισκέπτονται δημοτικά κτήρια.

Τοποθετήθηκε αρμόδιος υπάλληλος στην είσοδο του Δημαρχείου στη Νίκαια για ενημέρωση των πολιτών και για τη ρύθμιση της εισόδου στο κτήριο.

Πραγματοποιούνται με σχολαστικότητα απολυμάνσεις, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία, όλων των δημοτικών κτηρίων.

Επίσης επαναλήφθηκε, με σαφήνεια από τον Δήμαρχο η δήλωση ότι θα υπάρχει διαρκής επίβλεψη  ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση από τα ανακοινωθέντα μέτρα και ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα συνεχίσει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα του δημότες  του για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους ενώ πάντα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους.