Η όμορφη Ραψάνη του Δήμου Τεμπών προετοιμάζεται για ένα πολύ ενδιαφέρον εορταστικό 9ήμερο με ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Κοινότητα Ραψάνης, τον Μορφωτικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γυναικών και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η Ραψάνη με χαρά προσφέρει την εμπειρία μιας παραδοσιακής Αποκριάς με γεύσεις, εικόνες, χρώματα & αρώματα που ξυπνούν μνήμες στους παλαιότερους και δημιουργούν αναμνήσεις στους νεότερους για όλη τους τη ζωή.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 20:30 ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στην 'Κρασομάνα' στην πλατεία.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου οι φίλοι της Ραψάνης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα Σουρούκια (υπαίθριες φωτιές) και το κάψιμο του Καρνάβαλου, να συμμετάσχουν στο έθιμο της Χάσκας και να απολαύσουν τα πυροτεχνήματα στον νυχτερινό ουρανό του χωριού.

Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία του χωριού προσφέρεται σε συμπατριώτες, φίλους & επισκέπτες η πεντανόστιμη φασολάδα μαζί με ελιές, λαγάνα και χαλβά που συνοδεύονται υπέροχα από το μοναδικό κρασί Ραψάνης!

Θα υπάρξει και ορχήστρα για να χαρούμε τα Κούλουμα, να χορέψουμε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Η προετοιμασία και το μαγείρεμα της φασολάδας γίνονται από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών και του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων της Αποκριάς, την Τετάρτη 4 Μαρτίου το απόγευμα θα τελεστεί Κατανυκτικός Εσπερινός για τον Νεομάρτυρα Αγ. Γεώργιο τον εκ Ραψάνης στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμου και την επόμενη μέρα Πέμπτη 5 Μαρτίου, ανήμερα της Πανδημοτικής Εορτής του Πολιούχου Αγίου της Ραψάνης, τελείται Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια στην πλατεία της Ραψάνης λαμβάνει χώρα Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Ραψάνης κατά την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878.

Οι εκδηλώσεις του 9ήμερου κορυφώνονται με τον εορτασμό των Αγ. Θεοδώρων το Σάββατο 7 Μαρτίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή του 1778, μέσα σ' ένα μαγευτικό δάσος μόλις 3 χιλιόμετρα νότια του χωριού, όπου τελείται Θεία Λειτουργία και κατόπιν ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών δεξιώνονται τους προσκυνητές προσφέροντας καφεδάκι και νοστιμότατο πλιγούρι και φασόλια.