Συνεχίζονται και για τις επόμενες μέρες οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά στο Δήμο Αγιάς.

Την Παρασκευή στις 20 Δεκεμβρίου από της 11πμ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς  οι πρόσκοποι  της Λάρισας και του Αμπελώνα βοηθάνε τα ξωτικά που έχουν χάσει τις δυνάμεις τους και δεν προλαβαίνουν να βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη στο μοίρασμα των δώρων.

Η Νεράιδα των ξωτικών μας συμβουλεύεινα βρούμε τα μαγικά πετράδια που θα μας δώσουν τη δύναμη για να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη! Θα πρέπει να έχουμε συνεργασία, δύναμη, γρηγοράδα και συγκέντρωση για να μαζέψουμε τα μαγικά πετράδια.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το Σώμα Οδηγισμού Λάρισας θα βρίσκεται από τις 11πμ στην πλατεία για να δείξει, στα παιδιά που θα συμμετέχουν, τις δράσεις του. Παράλληλα στον πεζόδρομο και στην πλατεία της πόλης η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου θα παίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αγιάς θα πραγματοποιηθεί τουρνουά παιδικού βόλεϊ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για “Tο Xαμόγελο του Παιδιού”.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 11:30πμ  με 1:30μμ με την καθοδήγηση δασκάλωντης Ακαδημίας Οδήγησης, μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πως μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου το τμήμα Μονωδίας της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς σε συνεργασία με την ομάδα LosDancerosdelibertad θα παρουσιάσουν μελωδίες και Αργεντίνικοτάνγκο με τα Κάλαντα όλου του κόσμου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» και ώρα 07:00μμ

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή του χρόνου, θα συναντηθούμε όλη στην πλατεία της Αγιάς να δοκιμάσουμε ελληνικές χριστουγεννιάτικες γεύσεις.

Τσιγαρίδες, τραχανάς, μοσχαροκεφαλή, λουκουμάδες με μέλι Κισσάβου, είναι κάποια από τα εδέσματα που θα μαγειρέψουμε στην πλατεία και που θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν οι επισκέπτες.

Μια μεγάλη αγορά με τοπικά προϊόντα θα στηθεί στην πλατεία και με τη συμμετοχή της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής “ ΜΕΛΩΔΙΑ” θα διασκεδάσουμε ακούγοντας κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές και τους καθηγητές της. 

Την ίδια μέρα ο εμπορικός σύλλογος οργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά με τη συμμετοχή του Τυριτόμπα. Η εκδήλωση της Κυριακής θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό.

Τέλος τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ένα υπαίθριο τερέν μπάσκετ θα στηθεί στην πλατεία και με την καθοδήγηση των παικτών της ομάδας ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ  θα διαγωνιστούν τα παιδιά για να κερδίσουν μπάλες μπάσκετ.