Σε ανακοίνωσή της, για τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή εκδήλωση, η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» αναφέρει τα εξής:

"Η "Λαρισαίων Κοινόν" ενοχλεί. Ενοχλεί με τις θέσεις της, με την μαχητικότητά της, με την ίδια της την ύπαρξη, γιατί χαλάει τη «συνταγή». Τη «συνταγή» που θέλει όποιος μάχεται ενάντια στη Παράνομη Μετανάστευση να χαρακτηρίζεται ως γραφικός, ακραίος, ρατσιστής, κι αυτό να περνάει.

Δεν έχουν συνηθίσει να έχουν απέναντί τους ανθρώπους με άποψη και γνώση επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Έχουν συνηθίσει σε σπασμωδικά ανοργάνωτα ξεσπάσματα αγανακτισμένων Πολιτών, τα οποία εύκολα διαχειρίζονται, διαστρεβλώνουν και ανατρέπουν.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν να το κάνουν στην εκδήλωσή μας. Η εικόνα ενός ασφυκτικά γεμάτου Χατζηγιάννειου, ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να ανεχθούν. πολύ περισσότερο που δεν επρόκειτο για μια κομματική συγκέντρωση, αλλά για μια κατ' εξοχήν ενημερωτική εκδήλωση από εξέχοντα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και της Τοπικής Κοινωνίας.

Έτσι, επιστράτευσαν τους «γνωστούς» παρακρατικούς τραμπούκους, προκειμένου αφού καταλάβουν το χώρο, να μας εξωθήσουν σε πράξεις βίας και να δείξουν στη συνέχεια ότι "να, ίδιοι είναι και πλακώνονται μεταξύ τους".

Δεν τους κάναμε το χατήρι, κι αυτό τους χάλασε τα σχέδια. Μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να πετάξουμε έξω είκοσι προβοκάτορες, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος μας. Για την εφαρμογή του νόμου υπάρχουν εντεταλμένοι κρατικοί φορείς.

Δε θέλουμε το μπάχαλο και τους ξυλοδαρμούς, θέλουμε πίσω τον ενεργό Πολίτη, αυτόν τον Έλληνα που ξεχάσαμε στα χρόνια της ευμάρειας, που ξέρει να αγωνίζεται, να τιμά και να προστατεύει. Αυτόν τον Έλληνα που σέβεται τους θεσμούς ακόμα κι όταν οι εκπρόσωποί τους στέκονται ανάξιοι, μικροπρεπείς και λίγοι.

Γιατί για την ύπαρξη αυτών των θεσμών χύθηκαν ποτάμια αίματος, κι εμείς αυτό το αίμα το τιμούμε.

Όπως τιμούμε και τους τριακόσιους Πολίτες, οι οποίοι ήρθαν για να παρακολουθήσουν μια ειρηνική εκδήλωση και αρνήθηκαν να φύγουν και απαίτησαν να γίνει η εκδήλωση στο χώρο της Τρίγωνης πλατείας, που περίμεναν υπομονετικά μέχρι να ετοιμάσουμε με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε μια στοιχειώδη ηχητική εγκατάσταση, που δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να μας δίνουν κουράγιο και δύναμη.

Δεν τιμούμε όμως όσους κρύφτηκαν πίσω από τους τραμπούκους της χθεσινής γελοίας παράστασης. Θα κινηθούμε εναντίον τους με όσα μέσα μας επιτρέπει ο νόμος και θα τους παραδώσουμε στη χλεύη της κοινωνίας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής που δήλωσε αδυναμία να βγάλει έξω είκοσι προβοκάτορες, ο υπεύθυνος του Χατζηγιάννειου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού (!), ο οποίος αρνήθηκε να ζητήσει επίσημα την επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να υπάρξει η απρόσκοπτη είσοδος των Πολιτών στην εκδήλωση, η εξαφανισμένη Εισαγγελέας Υπηρεσίας που στάθηκε αδύνατο να βρεθεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τα αστυνομικά όργανα, κι όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που είχαν εμπλοκή στη χθεσινή παρωδία, θα αντιμετωπίσουν τον Νόμο.

Τον Νόμο του Κράτους μας, του Κράτους του έθνους των Ελλήνων, που δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπόλοιπων Παρατάξεων, θα τους θυμίσουμε τη ρήση του Μπρεχτ: "Όταν ήρθαν για μένα, δεν υπήρχε κανείς"".