Πέντε δράσεις, επτά φιγούρες, ένα ζεστό χειροκρότημα! Αυτός ήταν ο απολογισμός του φετινού θερινού σχολείου που παρουσιάστηκε σε εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενους και επισκέπτες στο χώρο του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.

Ο Νίκος Γραμμενόπουλος παρουσίασε τα ψηφιδωτά που δημιούργησαν στα κλασσικά χρώματα του κεραμιδί και του λευκού οι εκπαιδευόμενοί του, ζωντανές καλλιτεχνικές φιγούρες.

Ο Μέλανδρος Γκανάς παρουσίασε τις φιγούρες που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες κόμικς που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι και οι οποίες θα δημοσιευτούν στο περιοδικό που ετοιμάζεται προς έκδοση.

Οι Γιώργος και Κώστας Σκαφιδάς μίλησαν για τις φιγούρες που κυριαρχούν στο δάπεδο του επιτραπέζιου ποδοσφαίρου (subbuteo), που μαθαίνει στους παίκτες συνεργασία, επιδεξιότητα και κανόνες.

Η Μαριάννα Γκουντουβά παρουσίασε τις επτά ανθρώπινες φιγούρες που έκοψαν στα μέτρα τους οι εκπαιδευόμενοι και τις απέδωσαν με τα πινέλα διαφορετικά συναισθήματα (θυμό, οργή, χαρά κ.α.).

Αυτές  οι φιγούρες ήταν οι πρωταγωνιστές στο α μέρος του θεατρικού έργου που προσάρμοσε για το σκοπό αυτό η Μαρία Παπουτσή. 

Στο δεύτερο μέρος φανερώθηκαν οι ηθοποιοί που κρύβονταν πίσω από τις εικαστικές φιγούρες. Το δρώμενο βασίστηκε σε κείμενο του Χαλίλ Γκιμπράν (Οι επτά εαυτοί ή ο τρελός) και «ντύθηκε» μουσικά από τις εξαίρετες συνθέτριες Ελένη Καραΐνδρου και Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι εισέπραξαν ζεστό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους, εργαζόμενους στο Κ.Κ. Λάρισας, εθελοντές και επισκέπτες.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Σ. Βούλγαρης στάθηκε στην ανάγκη στήριξης του έργου που επιτελείται στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας εξαίροντας τις δράσεις του.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι για 4η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρηματοδότηση και στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης.