Με θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα και έντονο πανηγυρικό χαρακτήρα εορτάστηκε η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο του Δήμου Κιλελέρ.

Πρόκειται για την κορυφαία από τις θεομητορικές εορτές της εκκλησίας μας. Πλήθος πιστών προσέτρεξαν σε εσπερινό και θεία λειτουργία αναζητώντας στη μορφή της Θεομήτορος την ελπίδα και τη σωτηρία.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου πατρός Αχιλλίου. Έψαλε η χορωδία του Βυζαντινού και Δημοτικού Εργαστηρίου με πρωτοψάλτη τον κ. Θεοδόση Διαμάντη.

Στο τέλος του εσπερινού μοιραστούν οι παραδοσιακές Κυπαρισσόπιτες από τις γυναίκες του χωριού.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Με το πέρας της Λειτουργίας προσφέρθηκε στους πιστούς το Μύρο της Παναγίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αχιλλέας Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Χατζούλης και Βάνα Χλιάπη - Γκουνιαρούδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Καλέτσιος, Σωτήρης Νταφόπουλος και Ζωή Ανυφαντή, ο περιφερειακό σύμβουλος Ρίζος Κομήτσας, οι πρόεδροι και μέλη των ΤΣ των κοινοτήτων Κυπαρίσσου, Αγίου Γεωργίου και Μύρων Δημήτρης Παπαστεργίου, Γιολάντα Νανούλη και Μαρία Ρούλια και το μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Κατερίνα Σακελλαρίου.