Την ανησυχία του εκφράζει ο Σύλλογος Φίλων Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας σχετικά με τη μελέτη αποκατάστασης φέρνοντας ως παράδειγμα την ακύρωση από το υπουργείο Πολιτισμού ανάλογης μελέτης, του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διάζωμα», για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

"Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον τύπο άρθρο της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ με τίτλο «Υπουργείο Πολιτισμού κατά Σταύρου Μπένου για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας–08/06/2019»

Δείτε το άρθο ΕΔΩ

Το άρθρο αφορά στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται οι δωρεές μελετών αποκατάστασης αρχαίων θεάτρων από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Διάζωμα» και επισημαίνει ότι λόγω παρατυπιών ανακλήθηκε από το ΥΠΠΟ η εγκεκριμένη μελέτη για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού.

Σαν Σύλλογος Φίλων Ά Αρχαίου Θεάτρου διατυπώνουμε δημόσια τις ανησυχίες μας κατά πόσο οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά και την μελέτη αποκατάστασης για το αρχαίο θέατρο της πόλης μας καθώς και αυτή πρόσφατα δωρίστηκε από το συγκεκριμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Μπορούν να μας βεβαιώσουν οι αρμόδιοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανακληθεί η συγκεκριμένη μελέτη και ότι τα έργα θα προχωρήσουν όπως έχουν
προγραμματιστεί;"