Τεχνική ημερίδα με αντικείμενα τη νέα ΤΟΤΕΕ υαλοπινάκων, τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», σύγχρονες αρχιτεκτονικές εφαρμογές και τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των υαλοπινάκων συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 8 Ιουνίου στο ΤΕΕ, στη Λάρισα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων και το Τεχνικό Επιμελητήριο  Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον Πέτρο Σιρδένη, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κρυστάλλων και Τζαμιών Ν. Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, χαιρετίζοντας τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παρευρισκόμενους τόνισε: «Η ΤΟΤΕΕ υαλοπινάκων είναι ένα σημαντικό εργαλείο που απευθύνεται σε μηχανικούς μελετητές και κατασκευαστές, σε φορείς του Δημοσίου, σε εμπόρους υαλοπινάκων, μεταποιητές, υαλοθέτες και αφορά την μελέτη, εφαρμογή, παραλαβή και επίβλεψη υαλοπινάκων.

Περιλαμβάνει αναφορά στις απαιτήσεις πιστοποίησης, στα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, ενδεικτικό περιεχόμενο τεχνικού φακέλου ανά κατηγορία επίδοσης και περιγραφές των διαφόρων τύπων υαλοπινάκων και των τεχνικών απαιτήσεων.

Φιλοδοξία όλων μας, είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στην ασφάλεια και στην ποιότητα των κατασκευών. Και σε αυτό χρειαζόμαστε συμμάχους όλους εσάς, ώστε να εφαρμοστεί και στην πράξη.»

Ομιλητές ήταν οι:

•    Παρασκευή Ηλιοπούλου,  Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ

•    Βαΐτση Χρυσούλα, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός - Γεν. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΠΣΥΠΕΝΕΠ)

•    Γιώργος Ηλιάδης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος ομάδας εργασίας ΤΟΤΕΕ Υαλ.Ασφαλείας

•    κος Θάνος Μακρής, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ)

•    Από την πλευρά της ΠΟΕΒΥ οι :

•    Χρήστος Λούσης, Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Β.Υ. και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων στο ΒΕΑ, και

•    Μανώλης Σηφάκης,  Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Β.Υ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δημήτριος Τάχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και μεγάλο κοινό αποτελούμενο από μηχανικούς και τεχνικούς.