Την αδικαιολόγητη και άνευ σχεδιασμού απόφαση της πολιτικής ηγεσίας,  για λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι επισημαίνει για ακόμη μία φορά, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
"Η τραγική πολιτική σας, που είναι άδεια σε επιχειρήματα, δε σέβεται τις... φωνές των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, και τους βγάζει στο δρόμο για να πουν ΟΧΙ στη δομή Μεταναστών, την ώρα που εσείς μιλάτε, χωρίς να ακούτε, περί στρατηγικών θέσεων φιλοξενίας"  τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης που έδωσε το παρών πριν λίγες μέρες στη διαμαρτυρία τους έξω από το Στρατόπεδο "Ζώγα Αργυρίου".
Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέρει στο Δημήτρη Βίτσα τις "εικόνες" από την περιοχή, που όπως λένε οι κάτοικοι θα απαρτίζεται από 1000 πρόσφυγες με τις ευλογίες της κυβέρνησης, την ώρα που οι ίδιοι δεν ξεπερνούν τους 100... κάνοντας λόγο για Ελληνική μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα !
Να ανακαλέσει την απόφαση του κατεπειγόντως, για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι, ζητά από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιώργος Κατσιαντώνης, τονίζοντας μέσα από ουσιαστικά επιχειρήματα, ότι οι συνθήκες είναι πλήρως ακατάλληλες στην περιοχή, για να "σηκώσει στις πλάτες της" μία τέτοια δομή.
Η ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:
Έντονη και απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας των Τεμπών στο Νομό Λάρισας, λόγω της δομής φιλοξενίας προσφύγων που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην περιοχή του Κυψελοχωρίου, με τους κατοίκους της περιοχής να δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές τους. Ειδικότερα, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής Κοινότητας Κυψελοχωρίου, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, δεν ξεπερνούν τους 100 στο σύνολό τους, έρχονται αντιμέτωποι με την, από κάθε άποψη αδικαιολόγητη και άνευ σχεδιασμού, απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να δημιουργήσει καταυλισμό στο χώρο του  στρατοπέδου Ζώγα Αργυρίου, που θα φιλοξενήσει 1000 πρόσφυγες, καθιστώντας τους, εν τέλει, Ελληνική μειονότητα στην Ελλάδα».
Μάλιστα, όλοι τους κάνουν λόγο για συναισθήματα φόβου και αγωνίας, αφού ούτε οι συνθήκες του χώρου είναι κατάλληλες για τη φιλοξενία προσφύγων αλλά ούτε και η περιοχή, η οποία είναι αμιγώς αγροτική, μπορεί, σε κάθε περίπτωση, να «σηκώσει στις πλάτες της» μια τέτοια δομή, λαμβανομένου υπόψη και του ότι αφενός μεν δεν υπάρχει  επάρκεια νερού για μεγάλο αριθμό ατόμων, αφετέρου, δε, η ύπαρξη ενός άλλου εν ενεργεία στρατοπέδου πολύ κοντά στον χώρο αυτό δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Όπως, δε, τονίζουν με κάθε τρόπο και με όλη τη δύναμη της φωνής τους, πρόκειται για μια ενέργεια με δεδομένα αρνητικά αποτελέσματα, αφού και στο παρελθόν, όταν δοκιμάστηκε να γίνει αντίστοιχη προσπάθεια δημιουργίας προσφυγικής δομής στην περιοχή, αυτή στέφθηκε από καθολική αποτυχία, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν όλοι οι φιλοξενούμενοι και εν τέλει να αναγκαστούν να φύγουν, λόγω της ανεπάρκειας των δομών
Κατόπιν των ανωτέρω, και δεδομένης της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, με αποκορύφωμα της διαμαρτυρίας των κατοίκων τον πρόσφατο αποκλεισμό των διοδίων του Μακρυχωρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή και την εν γένει ασφάλεια των κατοίκων στον Νομό
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να ανακαλέσετε την απόφασή σας για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο του  στρατοπέδου Ζώγα Αργυρίου στην Κοινότητα Κυψελοχωρίου Δήμου Τεμπών στο Νομό Λάρισας, λόγω του ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία στερείται από κάθε άποψη υποδομών για μια τέτοια δομή;