Ισχυρή  εντολή για ισχυρή Θεσσαλία ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε μεγάλη  συγκέντρωση στην Καρδίτσα.
Όσο πιο καθαρή και ισχυρή η εντολή των προσεχών εκλογών τόσο πιο ισχυρή θα είναι η Καρδίτσα και  η Δυτική Θεσσαλία, τόσο πιο ισχυρός ο Θεσσαλός πολίτης, είπε ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στο κοινό που είχε κατακλύσει από νωρίς το χώρο έξω από το προεκλογικό κέντρο της «Συμμαχίας», στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Απευθύνοντας μήνυμα νίκης,  ενότητας και προοπτικής για την επόμενη μέρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Συνεργαστήκαμε με όλους και ήμασταν αποτελεσματικοί. Οι πόρτες της Περιφέρειας είναι  ανοιχτές για όλους. Φτάσαμε μαζί σε πολλές ευρωπαϊκές, εθνικές και τοπικές νίκες. Η δική σας στήριξη, η δική σας  ενθάρρυνση, η δική σας φωνή που τόσες φορές ενώθηκε με την δική μας για το καλό του τόπου, έκανε το έργο μας πιο εύκολο, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε. Και είμαι σίγουρος ότι η δική σας φωνή και πάλι στις 26 Μαΐου θα μας δώσει ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε μαζί να δημιουργούμε για τη Θεσσαλία και να προχωρήσουμε δυναμικά στο αύριο».
Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95% και παρουσίασε ένα πλούσιο απολογισμό με    4.789 έργα σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.  
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έγιναν ή εξελίσσονται 503 έργα συνολικού προϋπολογισμού 615 εκατ. ευρώ,  με επίκεντρο τον άνθρωπο, που στόχο έχουν  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η Περιφέρεια φέρνει την Δυτική Θεσσαλία και  την Καρδίτσα στο προσκήνιο, την κάνει πρωταγωνίστρια της ανάπτυξης με έργα, προγράμματα και πρωτοβουλίες, γιατί πιστεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας και στις ίσες ευκαιρίες» ανέφερε ο κ. Αγοραστός, παρουσιάζοντας  εμβληματικά έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και ενταχθεί όπως: το Δέλτα Καρδίτσας (42,5 εκ ευρώ), η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Παλαιοφάρσαλος-Καρδίτσα-Τρίκαλα- Καλαμπάκα  (57,5 εκ ευρώ), η παράκαμψη Συκεώνος (33 εκ ευρώ), η ολοκλήρωση του Περιφερειακού δακτυλίου Καρδίτσας  (7 εκ ευρώ) και η βελτίωση του οδικού δικτύου στην βόρεια είσοδο της πόλης μέχρι τον κόμβο του Αρτεσιανού (4,1 εκ ευρώ).
 Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τους δρόμους Καρδίτσα-Τρίκαλα και Καρδίτσα-Ευρυτανία,  και  προχωράμε  στην υλοποίηση τους, όπως και  στην ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Καράμπαλη. Ακόμη προχωράμε σε 19 έργα συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ ευρώ για την βιώσιμη αστική ανάπλαση της πόλης της Καρδίτσας.
Ο Αχελώος βρίσκεται πάντα στις άμεσες προτεραιότητες μας.  Είναι έργο που μόνον ωφελεί δεν βλάπτει κανέναν. Αποτελεί έργο ζωής για την Θεσσαλία.«Δώστε μας τον Αχελώο να τον φτιάξουμε» είναι  το μήνυμα που στέλνουμε  προς την κεντρική διοίκηση.

Νέα έργα
Επιπλέον προωθούνται σημαντικά νέα έργα νερού όπως τα  αρδευτικά δίκτυα  Υπέρειας –Ορφανά με  60 εκατ. ευρώ,   Ταυρωπού  με 11,2 εκατ. ευρώ, αρδευτικά έργα σε Σοφάδες, Παλαμά, Μακρυχώρι Καρδίτσας και Ταυρωπό με 7 εκ ευρώ, έργα  αγροτικού εξηλεκτρισμού καθώς και η  δημιουργία Κέντρου Αθλητικών δράσεων στην λίμνη Πλαστήρα, για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
«Μία πανσπερμία έργων σε όλη την Θεσσαλία αλλά και εδώ στην Καρδίτσα, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Γιατί από την αρχή, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής της, όλους  τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές. Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους. Αυτός είναι ο ρόλος της Περιφέρειας, αυτός είναι ο τρόπος για να βρίσκεται ο αιρετός κοντά στους πολίτες. Ανοιχτές πόρτες ανοιχτός διάλογος. Αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια του πολίτη» είπε ο κ. Αγοραστός και κατέληξε: «Γι αυτό ζητάω ξεκάθαρη, ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στο ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, εγκεκριμένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση πρόγραμμά μας. Το μέλλον είναι εδώ και μας περιμένει να το διαμορφώσουμε μαζί».