Στο κεντρικό μαγειρείο του Δήμο Λαρισαίων περιόδευσε ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας συνοδευόμενος από τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Παπαδούλη,  Φιλιό Γιαννούλου και τον Ζήση Γκαραλιάκο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ ν. Λάρισας.
Από τη συζήτηση με τους εργαζομένους αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι  η δομή είναι υπεύθυνη για τα γεύματα 26 παιδικών σταθμών και τα συσσίτια απόρων δηλ. συνολικά για 2000 μερίδες ημερησίως περίπου.
Η κατάσταση που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι τραγική καθώς σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί η παρασκευή 300 μερίδων φαγητού, ενώ θα έπρεπε να είναι ένας εργαζόμενος  για κάθε 50 μερίδες και με ύπαρξη βοηθού.
Στη τοποθέτηση του ο Π. Κρίκης ανέφερε ότι η  Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη δύναμη που αντιτάχθηκε στο εγχείρημα ενός κεντρικού μαγειρείου με την ευθύνη της παραγωγής χιλιάδων γευμάτων, που έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των υπαλλήλων που δουλεύουν εκεί με διάφορες εργασιακές σχέσεις, ότι αυτή η εξέλιξη ελλοχεύει κινδύνους ιδιωτικοποίησης είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κ.α. είναι υπέρμαχος αυτής της πολιτικής. 
Επίσης αναφέρθηκε στην ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου που στηρίζουν την ανακύκλωση των εργαζόμενων μέσα από προγράμματα μιας χρήσης, με ελαστικά ωράρια και συμβάσεις, καθώς και την υποκριτική τους στάση στο δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων στις δομές αυτές για μονιμοποίηση.
 Τόνισε πως μόνο το ΚΚΕ στη βουλή κατέθεσε τροπολογία για την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο δημόσιο, πράγμα που απέρριψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ.α. και ταυτόχρονα ζήτησε την ενίσχυση  των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές για να ανακοπεί αυτή η πορεία υποστελέχωσης και υπολειτουργίας βασικών δομών του δήμου, για να σαλπίσει η αντεπίθεση του λαού. Ταυτόχρονα κατήγγελλε για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη που με  «ήξεις αφίξεις» εμπαίζει τους εργαζόμενους, χρωστώντας τους αναδρομικά 2 μηνών από υπερωρίες.
Τέλος, πρόσθεσε ότι  το ΚΚΕ, και οι εκλεγμένοι του στους δήμους και τις περιφέρειες, είναι η μόνη δύναμη που παλεύει για σταθερή και μόνιμη δουλειά όλων των εργαζομένων, για κατάργηση των τροφείων, κανένα παιδί να μη μείνει έξω από τις δομές και η λειτουργία τους να γίνεται με την εξασφάλιση από την κυβέρνηση όλων των απαραίτητων πόρων  και της υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να λειτουργήσει η 2χρονη προσχολική αγωγή στα δημόσια νηπιαγωγεία.
Στη τοποθέτηση του ο Ζ. Γκαραλιάκος ανέδειξε την πλήρη ευθυγράμμιση της δημοτικής αρχής στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών πολιτικών και επισήμανε τη στάση των εκλεγμένων κομμουνιστών στους δήμους και στο κίνημα που βρίσκονται στο πλευρό τους παλεύοντας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.  Ότι αυτό χρειάζεται να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, γιατί είναι σημαντικό την επόμενη των εκλογών να βγουν ενισχυμένοι οι κομμουνιστές παντού, γιατί αυτή τη δύναμη θα την επενδύσουν στους αγώνες για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην πάλη για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα. Τοποθέτηση έκανε και ο Γ. Παπαδούλης, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος και επί χρόνια πρόεδρος στο Σύλλογο εργαζομένων του δήμου, υπενθυμίζοντας στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών τους αγώνες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όπως και την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών στην ανάδειξη και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και τους κάλεσε να δυναμώσουν τη μοναδική φωνή στις επερχόμενες εκλογές που θα σταθεί πλάι τους και την επόμενη μέρα σε κάθε δίκαιη διεκδίκησή τους.