«Η χαλαζόπτωση της 9ης Απριλίου 2019 στο Αργυροπούλι του Δήμου Τυρνάβου αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς η αρχή ενός μπαράζ χαλαζοπτώσεων στον νομό πλήττοντας κυρίως τις δυναμικές καλλιέργειες των οπωροφόρων.
Η συχνότητα και η σφοδρότητα των χαλαζοπτώσεων από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, εύλογα εγείρουν φόβους στον αγροτικό κόσμο για τη συνέχεια.
Οι εκτεταμένες όμως ζημιές στον δήμο Τυρνάβου, εγείρουν και σοβαρά ερωτηματικά για την εναέρια αντιχαλαζική προστασία του ΕΛΓΑ στην περιοχή.
Οι ειδικές περιστάσεις φέτος και η αναγκαιότητα στήριξης του παραγωγού που δεν θα εσοδέψει, επιβάλλουν στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου -πέραν μιας τυπικής γραφειοκρατικής απάντησης- να συνειδητοποιήσει την ανάγκη και να δράσει άμεσα προκειμένου να υπάρξουν γρήγορες αποζημιώσεις και να ανακουφιστούν οι πληγέντες».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρου Αραχωβίτη, σε ερώτησή του σχετικά με τις ενέργειες του τελευταίου για την χαλαζόπτωση που έπληξε κυρίως δενδροκαλλιέργειες στο Αργυροπούλι. 
Ο κ. Αραχωβίτης στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, στην χαλαζόπληκτη περιοχή έχουν γίνει οι επισημάνσεις και έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις ζημιάς.
Σημειώνει ότι ο ΕΛΓΑ είναι σε ετοιμότητα και από άποψη στελέχωσης και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας εκ μέρους των παραγωγών, καθώς στη διατύπωση του πορίσματος και, κατά συνέπεια, και στο ποσό της καταβληθείσας αποζημίωσης, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που επιδρούν στη διαμόρφωση της τελικής ζημιάς».
Σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων διευκρινίζει ότι «εφόσον είναι εφικτό, ο Οργανισμός καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη συγκομιδή του προϊόντος και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του αρχείου ΟΣΔΕ».