Σε ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη σχετικά με τη λειτουργία προσφυγικού κέντρου στο Κυψελοχώρι αναφέρονται τα εξής:
"Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο προσφυγικό  (hot-spot) στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο «Ζιώγα» στο Κυψελοχώρι. Γνωρίζουμε επίσης ότι το θέμα δεν έχει αφεθεί και δεν το προχωράνε άμεσα πριν τις εκλογές (αλλιώς θα ήταν τελειωμένο) εξαιτίας του γεγονότος ότι οι απερχόμενοι δήμαρχοι που πλήττονται : Καλογιάννης και  Κολλάτος  υποστηρίζονται επίσημα από το κυβερνών κόμμα! Είμαστε υπέρμαχοι της αλήθειας, έτσι επικοινωνούμε με τους συνδημότες μας και έτσι θα συνεργαστούμε με όλους μετά τις εκλογές ως δημοτική Αρχή! Η κυβέρνηση προετοιμάζει τα καταλύματα που προσωρινά εδρεύουν στο στρατόπεδο Μπουγά , θα μεταφερθούν και θα ανοίξει το προσφυγικό κέντρο το οποίο θα πνίξει στην κυριολεξία την ευρύτερη περιοχή Συκουρίου και κατόπιν την ίδια τη Λάρισα !
Ο απερχόμενος δήμαρχος  κος Κολλάτος αποφάσισε να μην κονταροχτυπηθεί  και να φυγομαχήσει με αυτούς που τον στηρίζουν  ιδιαίτερα  μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Εμείς πιστεύουμε στην ανυπότακτη  αυτοδιοίκηση  που δεν υποχωρεί σε κανένα κόμμα , μπροστά στο συμφέρον των δημοτών μας. Προέχει η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των δημοτών του Δήμου Τεμπών .Ποτέ δεν βάλαμε το συμφέρον της παράταξης μας πάνω και μπροστά από αυτό των δημοτών! Όχι ,δεν θα ακολουθήσουμε τον Δήμαρχο Τεμπών στον πολιτικό κατήφορο που πήρε κρύβοντας την αλήθεια από τους δημότες ! Ως επόμενη δημοτική αρχή δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα δεχθούμε την δημιουργία προσφυγικού κέντρου χωρίς τοπικό δημοψήφισμα και συνεννόηση με του συμπολίτες μας . Ποτέ δεν θα  επιτρέψουμε τα πολιτικά παιχνίδια και το προσωπικό συμφέρον κανενός να ζημιώσει τους συνδημότες μας σε όλα τα επίπεδα! Αυτούς εκφράζουμε και γι αυτούς αγωνιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια ανιδιοτελώς διαθέτοντας χρόνο ,μεράκι  και ψυχή. Ξεκάθαρα όχι στο προσφυγικό κέντρο και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο  με τοπικές συνελεύσεις να ενημερώσει διεξοδικά τους κατοίκους πριν τα τετελεσμένα γεγονότα που πρόκειται σύντομα να έρθουν!"