Ενημερωτική ιατρική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Αιγάνης σχετικά με ουρολογικά προβλήματα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/04/19, μετά  από πρόσκληση  του αρχηγού  της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιου Δήμαρχου Τεμπών κου Γιώργου Μανώλη.
Προσκεκλημένος ήταν ο διακεκριμένος χειρουργός ουρολόγος κ. Μάριος Ξηρομερίτης, ο οποίος ανέπτυξε θέματα παιδο-ουρολογίας και εφηβικής ανδρολογίας, ενώ επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους δημότες για θέματα που άπτονταν της ειδικότητάς του. Στην ενημερωτική εκδήλωση τονίστηκε η σημασία της πρόληψης των ουρολογικών προβλημάτων μέσω της σωστής και υγιεινής διατροφής και της τακτικής κλινικής και αιματολογικής παρακολούθησης.
Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Γ. Μανώλης δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή με την αλματώδη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης δεν νοείται να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι νοσούν από ασθένειες οι οποίες μπορούν να προληφθούν ή να ιαθούν όταν διαγνώνονται έγκαιρα. Μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια πρόληψης των ασθενειών σήμερα είναι το έλλειμμα ενημέρωσης σημαντικού μέρους του πληθυσμού, και κυρίως αυτού που διαβιεί στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Για τον παραπάνω λόγο, η δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» προσκάλεσε τον κ. Μ. Ξηρομερίτη να μιλήσει για ουρολογικά θέματα παιδιών και ατόμων της τρίτης ηλικίας και ο οποίος ανιδιοτελώς και πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας. Ένας από τους κεντρικούς στόχους της παράταξής μας ως επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών είναι η τακτική διοργάνωση ενημερωτικών ιατρικών εκδηλώσεων σαν τη σημερινή σε κάθε χωριό του Δήμου μας με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών μας σε σημαντικά ιατρικά θέματα που θα άπτονται κάθε ιατρικής ειδικότητας. Επίσης, μέσω συνεργειών και στενής συνεργασίας με ιατρικούς φορείς και συλλόγους  δεσμευόμαστε για τη συχνή διοργάνωση δωρεάν ιατρικών κλινικών εξετάσεων που θα επιτυγχάνονται με τη συνδρομή κινητών ιατρικών μονάδων, με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες του Δήμου Τεμπών».