Την έκτακτη χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Λάρισας ζητά σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας για την ασφαλή περίθαλψη των πολιτών της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής.
Στη σχετική ανακοίνωση «ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μετά από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο περί «ψαλιδίσματος» σειράς εξετάσεων στο ΠΓΝΛ, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, που θεωρούνται απαραίτητες για την διάγνωση ορισμένων ιογενών κυρίως νόσων, όπως π.χ. η ηπατίτιδα.
Δυστυχώς, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των δημόσιων δομών, δεν άγγιξε μόνο τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των ακριτικών περιοχών και των νήσων του Αιγαίου, αλλά και αυτά της ενδοχώρας.
Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων μας δεν επαρκεί για μια αξιόπιστη, ποιοτική και ασφαλή περίθαλψη των πολιτών της Θεσσαλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα με έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε η δημόσια υγεία, να μην δοκιμάζεται περιοδικά, όταν μάλιστα μπαίνουν εμπόδια στην ανίχνευση σοβαρών μεταδοτικών ιογενών νοσημάτων.»