Με τους τρεις τελευταίους αγώνες να είναι... φωτιά, η ΑΕΛ θέλει κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη να τελειώσει οριστικά την υπόθεση παραμονή.
Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ και οι άσχημες σκέψεις να έκαναν την εμφάνισή τους, ωστόσο η ΑΕΛ κατάφερε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης να κάνει την ανατροπή, να πάρει τη νίκη με 2-1 και να φτάσει πλέον τους 30 βαθμούς και την 9η θέση. Μια νίκη που ναι μεν έδωσε στους... βυσσινί μεγάλη βαθμολογική ανάσα, αλλά σίγουρα δεν τους εξασφάλισε την παραμονή ή για να είμαστε ακριβείς δεν τους εξασφάλισε την αποφυγή της διαδικασίας των μπαράζ, καθώς η διαφορά τους από τον ΠΑΣ που βρίσκεται στην ζώνη αυτή είναι μόλις 4 βαθμοί.
Βέβαια με 4 αγωνιστικές να μένουν, μπορεί ακόμα και αυτή η διαφορά να φτάνει, όμως στον κάμπο θέλουν να τελειώσουν όσο γίνεται πιο νωρίς με την οριστικοποίηση της παραμονής. Και το θέλουν γιατί οι τελευταίες είναι «Γολγοθάς». Συγκεκριμένα η ΑΕΛ την 28η θα φιλοξενήσει τον πρώτο και αήττητο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς θα θέλουν φυσικά να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους.
Την 29η θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση ναι μεν να μην έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο καθώς θα τερματίσει στην 3η θέση, αλλά αυτό φυσικά για έναν τέτοιο μεγάλο αντίπαλο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ενώ την 30η και τελευταία αγωνιστική οι «βυσσινί» θα φιλοξενήσουν τον Ολυμπιακό που και αυτός δεν θα έχει κίνητρο καθώς η 2η θέση είναι κλειδωμένη, όμως επίσης μιλάμε για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που θα θέλει να κλείσει και με νίκη την χρονιά.
Με δεδομένη την δυσκολία του προγράμματος, η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη γίνεται ακόμα πιο σημαντική για τους Θεσσαλούς, καθώς η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα μπορεί απέναντι στους «κυανέρυθρους» να... καθαρίσει την παραμονή της. Αν και καταφέρει και κερδίσει τότε μιλάμε για σίγουρη παραμονή, ενώ θα έχει κάνει και άλμα αν μπορέσει να πάρει ακόμα και την ισοπαλία.
Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως στην ΑΕΛ θέλουν να τελειώσουν όσο γίνεται πιο νωρίς με το θέμα της παραμονής και γι' αυτό θα προσπαθήσουν να την οριστικοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη.

gazzeta.gr