Το ΚΚΕ, καταψήφισε την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία έχει την σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, και είναι σε βάρος των λαών της χώρας μας, της γειτονικής ΠΓΔΜ και όλων των Βαλκανίων. Εναντιώθηκε σταθερά στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό, τάσσεται σταθερά υπέρ της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών, για ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Αυτή η στάση του ΚΚΕ, είναι η μόνη γνήσια πατριωτική και διεθνιστική από τη σκοπιά του λαού, αντίθεση στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στην υποκρισία των δυνάμεων του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου και του αντιδραστικού εθνικισμού, που θέλουν να σέρνουν τους λαούς πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, κρύβοντας τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε και την ταύτιση τους μ’ αυτούς.

Το ΚΚΕ, καταψήφισε την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα είναι απαρχή νέων επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και όλης της Βαλκανικής, που με τον κοινό αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό αγώνα τους πρέπει να αποτρέψουν.

Η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο μέχρι πρότινος εταίρος της, ο ακροδεξιός κ. Καμμένος, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. 

Με επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας, με την εγκατάσταση εδώ στην 110 Π.Μ της Λάρισας, αμερικανικών κατασκοπευτικών drones, ειδικών δυνάμεων τους στον Βόλο, ελικοπτέρων Απάτσι στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμα και σχεδιασμό για μεταφορά "ειδικών όπλων", ανάμεσά τους και πυρηνικών στον Άραξο.

Είναι αθλιότητα, να παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, ως δήθεν «προοδευτική», ακόμα και «αντιιμπεριαλιστική» γιατί τάχα προκαλεί ρήγματα ανάμεσα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις!

Δεν είναι ούτε κατά διάνοια «προοδευτική», ούτε πολύ περισσότερο «αντιιμπεριαλιστική». Είναι αντιδραστική και φιλοιμπεριαλιστική, γιατί την ήθελαν και την επέβαλλαν, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, για να βάλουν άμεσα στο ΝΑΤΟ, την γειτονική ΠΓΔΜ, προκειμένου να πετύχουν, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να αποδυναμώσουν την επιρροή άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως η Ρωσία και η Κίνα. 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, που επαινώντας το ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, ομολογεί ότι θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής. Τόσο «προοδευτική» είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Γι' αυτό το λόγο και στη Συμφωνία των Πρεσπών διατηρούνται και τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, προκειμένου να αποτελούν μια διαρκή "εστία" αποσταθεροποίησης στην περιοχή των Βαλκανίων, ανάλογα με το τι επιτάσσουν κάθε φορά τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. 

Αυτές οι δυνάμεις και οι δολοφονικοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που αιματοκύλισαν επανειλημμένα τα Βαλκάνια και όξυναν τις εθνικιστικές διαιρέσεις, επαναχαράσσοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών, για χάρη των συμφερόντων των μονοπωλίων, δεν μπορούν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας. 

Ούτε βεβαίως μπορούν να είναι προστάτες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Όπως δείχνει η ιστορία η συμμετοχή της χώρας μας δεκαετίες τώρα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά όξυναν την τουρκική επιθετικότητα, η οποία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο, με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, θεωρώντας το, ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και παίζοντας το ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου" σε όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Ούτε, βέβαια, εμπόδισε την κατοχή του 40% της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Είναι αυτοί που αναγνώρισαν ως κράτος το Κόσσοβο, που σπρώχνουν τα σχέδια συγκρότησης της «Μεγάλης Αλβανίας», που θα είναι υποχείριο στους σχεδιασμούς τους, σε βάρος και των συμφερόντων όλων των λαών και του ελληνικού, αλλά και του γείτονα αλβανικού λαού. 

Οι αμερικανονατοικές βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά μας, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου επεμβάσεων, για να προστατεύσουν συμφέροντα επίσης ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν όμως την Ελλάδα σε "μαγνήτη" νέων οικονομικών, πολιτικών, ακόμα και στρατιωτικών επιθέσεων. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, Ε.Ε και στηρίζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όχι για την επίτευξη της ειρήνης και της ασφάλειας, αλλά για να εξασφαλίσει για την αστική τάξη της χώρας μας την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμισή της, τον «ηγετικό ρόλο της» στα Βαλκάνια, για την προώθηση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Ηγετικού ρόλου στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, οι οποίοι θέτουν σε κινδύνους τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς, για χάρη των κερδών των μονοπωλίων.

Αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε, δεν τους αμφισβητεί ούτε η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, η Ένωση Κεντρώων, απλά τσακώνονται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, υλοποιώντας αυτός την στρατηγική των ιμπεριαλιστών και της αστικής τάξης της χώρας μας.

Γι’ αυτό όλα τα άλλα κόμματα, εστιάζουν την αντιπαράθεσή τους εδώ και χρόνια, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους μ’ αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποπροσανατολίζοντας τον λαό.

Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετούν ενεργητικά και τα στελέχη όλων των άλλων κομμάτων στις Περιφέρειες και στους Δήμους, όπως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους Λάρισας και Βόλου, που αρνήθηκαν να στηρίξουν τις προτάσεις των εκλεγμένων κομμουνιστών συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ενάντια στην εγκατάσταση, αμερικανικών κατασκοπευτικών drones στην 110 Π.Μ της Λάρισας, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο, ενώ ο κ. Αγοραστός επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών συναντήθηκε με τον αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας και αντιπροσωπεία τους πήγε στην έδρα του ΝΑΤΟ, για να συζητήσει πώς θα στηρίξει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του.   

Αυτό το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών, παίζουν και η ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλα εθνικιστικά, φασιστικά μορφώματα, που με το προσωπείο του ψευτοπατριωτισμού προσπαθούν να μολύνουν τις συνειδήσεις λαικών στρωμάτων και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, με το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. 

Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους φασιστοειδή, αποτελούν το μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος και όχι αντισυστημική και πατριωτική δύναμη. Στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμπαρατάσσονται πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. 

Ο φασισμός και ο εθνικισμός, πάντα αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους. Όπως κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών, έτσι και ο φασισμός και ο εθνικισμός με τη Χρυσή Αυγή, εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιραστούν οι αγορές για χάρη των μονοπωλίων.

Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους φασιστοειδή, δεν έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό, άλλωστε είναι πολιτικοί και ιδεολογικοί απόγονοι εκείνων των φασιστικών δυνάμεων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εξακολουθούν να υμνούν τους Ναζί του Χίτλερ, που ματοκύλισαν την ανθρωπότητα με 50 εκ. νεκρούς στον Β’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Πάει πολύ να μιλάνε αυτοί για ελληνική σημαία, την ώρα που φορούν τα βρωμερά περιβραχιόνια με τον ναζιστικό αγκυλωτό σταυρό.

Το ΚΚΕ, δεν έμεινε μόνο στην καταψήφιση αυτής της άθλιας συμφωνίας, αλλά καλεί την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαικών οικογενειών, σε αγώνα μέσα από το οργανωμένο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το ταξικό εργατικό κίνημα και το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στην αντιλαική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαικών αναγκών, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γίνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενάντια στην συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτούς, ενάντια σε κάθε αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. 

Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Μεσόγειο, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με τον λαό στην εξουσία, για να φύγουν τα αμερικάνικα ντρόουνς από την Λάρισα, οι ειδικές δυνάμεις τους από τον Βόλο και να κλείσουν τώρα οι αμερικανονατοικές βάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας. Να επιστρέψουν άμεσα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η κυβέρνηση να πληρώνει τα 4 δις. ευρώ για το ΝΑΤΟ.  

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό, ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών των Βαλκανίων και ευρύτερα, για την ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. 

Αυτή είναι η πραγματική προοδευτική, αντιιμπεριαλιστική, πατριωτική στάση προς όφελος του λαού και ταυτόχρονα βαθιά διεθνιστική.

Καλούμε, τους εργατουπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαικών οικογενειών, να ψηφίσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στην Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους Δήμους και τις Κοινότητες, για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης υπέρ του εργαζόμενου λαού. Υπέρ της μόνης δύναμης που παλεύει για τα εργατικά-λαικά προβλήματα, για την ειρήνη, ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Για ανακούφιση των εργαζομένων στην πόλη και στα χωριά. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για βαθιές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προς όφελος της λαού.