Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης του 1878, για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Ματαράγκα της Καρδίτσας, ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στο διάβα της ιστορίας πως με ομοθυμία και ενότητα έχουμε πετύχει θαύματα, ενώ όταν μεταξύ μας σπάρθηκε η διχόνοια, οδηγηθήκαμε σε εθνικά δράματα. Σήμερα ο εορτασμός της ιστορικής αυτής ημέρας στην Καρδίτσα, στέλνει επίκαιρα όσο ποτέ μηνύματα για την αδήριτη ανάγκη των συνεργασιών μεταξύ όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας, ώστε η χώρα να συνεχίσει απρόσκοπτη την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Η ενότητα είναι μονόδρομος για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε επίσης να μην ξεχνάμε την ιστορία μας, να την τιμάμε και να τη μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές. Γιατί λαός χωρίς παρελθόν, δεν μπορεί να έχει μέλλον».