Μία ακόμη νίκη, σ' έναν ακόμη «τελικό» κατέκτησε ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας, επικρατώντας εκτός έδρας της Καβάλας με 92-85, αν και χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράστασης, αφού στην κανονική του διάρκεια το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο με 68-68.

Μία ακόμη «χιτσκοκική» νίκη για την ομάδα του Γιάννη Λίβανου, απόλυτα δίκαιη όμως, που την διατηρεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, σταθερά στην τρίτη θέση, με το πρωτάθλημα πλέον να έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας, που κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (7-18) και να δείξει ότι μπορούσε να φύγει νικήτρια από ένα ματς που για τους γηπεδούχους ήταν σχεδόν όλο το πρωτάθλημα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες της Καβάλας προσπάθησαν να αντιδράσουν, «ροκάνισαν» τη διαφορά αλλά η ολοκλήρωση του ημιχρόνου βρήκε τον Ερμή να έχει «κεφάλι» στο σκορ με 36-33.

Ντέρμπι πραγματικό το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καβάλα να ψάχνει την αντεπίθεση αλλά τον Ερμή να κρατάει και να μπαίνει με μία διαφορά τεσσάρων πόντων (55-51) στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη και κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, ακόμη και τεσσάρων πόντων (68-64_ λίγο πριν την ολοκλήρωση του ματς.

Αλλά οι παίκτες του Γιάννη Λίβανου δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και με εύστοχα σουτ των Τριανταφύλλου και Τσιλούλη ισοφάρισαν και πήγαν το ματς στην παράταση, εκεί που έχοντας τη ψυχολογία στα ύψη και βρίσκοντας λύσεις από το τρίποντο κατέκτησαν ένα σπουδαίο «ροζ» φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 7-18, 33-36, 51-55, 68-68 (κ.α.), 85-92

ΚΑΒΑΛΑ (Α. Καραπιπερίδης): Ετινόσα 4, Χουχούμης 4, Καμάρας 7, Ναούμης 4, Προδρόμου 23, Κουμλέλης 4, Φλιατής 3, Σκλήβας 9, Παπάς 20 (3), Σταματογιάννης 2, Μπουτερλεβίσιους 5 (1)

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Λίβανος): Τσιαμπαλής 17 (3), Μηλιώνης, Τσιλούλης 23 (4), Σπυρόπουλος 6, Τζόλος 3 (1), Κόμματος 8 (1 τρ., 12 ρ., 7 ασ.), Νταλός, Τριανταφύλλου 17 (3), Λάππας 4, Βρεττάς 2, Τσούμας, Λόλας 12