Το βραβείο μυθοπλασίας απέσπασε στον φετινό 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους η ταινία «Θα τα καταφέρω», με την οποία διαγωνίστηκε το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.
Η επιτροπή αξιολόγησης έκανε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας την πρώτη της επιλογή στέλνοντας στον τελικό 59 σχολεία διαφόρων κατηγοριών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τα τελικά βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το 2ο ΣΔΕ Λάρισας.
Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου που λειτουργεί μέσα στη φυλακή Λάρισας έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό με μια ταινία μικρού μήκους, στην οποία περιγράφεται η προσπάθεια των εκπαιδευόμενων να τα καταφέρουν μέσα στη φυλακή.
Η αρχική αμφιβολία γίνεται σιγουριά μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τις εικαστικές δραστηριότητες, το θέατρο και τη δημιουργική γραφή.
Η ταινία βασίστηκε σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λαρισαίου εκπαιδευτή του «θερινού σχολείου 2018» Μίλτου Γρέκου και συμμετέχουν σ’ αυτή όλοι σχεδόν οι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του «θερινού σχολείου».
Το τραγούδι ραπ είναι σε στίχους και ερμηνεία του εκπαιδευόμενου Ilia L, ενώ η εικαστική σύνθεση του Tolli S. Η ταινία «Θα τα καταφέρω» θα προβληθεί μαζί με τις υπόλοιπες ταινίες του διαγωνισμού από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
H εκδήλωσης βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 10 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο: