Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι (www.kitrinopatini.gr)  διοργανώνουν διαγωνισμό παραμυθιού με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών και την καλλιέργεια  των  αφηγηματικών δεξιοτήτων τους
Τα παιδιά μυούνται συστηματικά από τους παιδαγωγούς των ΚΔΑΠ σε τεχνικές και παιχνίδια δημιουργικής γραφής  που έχουν ενταχθεί στο τακτικό  πρόγραμμα των δομών  καλλιεργώντας την σταθερή επαφή με το βιβλίο και τη λογοτεχνία.  Χρησιμοποιώντας ως  υλικό  έμπνευσης τις παραμυθοκάρτες «Ιστορίες από το Νησί της Φαντασίας», «Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο» και «Ιστορίες με Μουσούδες» οι μικροί παραμυθάδες θα δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες. 
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό πρέπει να είναι παιδιά 5 έως 12 χρόνων, εγγεγραμμένα στο δίκτυο  ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων και κάθε συμμετοχή (ατομική ή ομαδική) θα περιλαμβάνει μία ιστορία μέχρι 500 λέξεις. Τα κείμενα  πρέπει να  συνοδεύονται από τίτλο, μια ζωγραφιά σχετική με το παραμύθι και το όνομα ή τα ονόματα των δημιουργών και να έχει αποσταλεί στις εκδόσεις ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΤΙΝΙ έως 2 Απριλίου 2019 - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Κάθε συμμετοχή θα διαγωνιστεί σε δύο κατηγορίες. Θα δοθεί βραβείο κοινού και βραβείο κριτικής επιτροπής που αποτελείται από γνωστούς συγγραφείς και εικονογράφους.  Το Πρώτο βραβείο Κριτικής Επιτροπής θα είναι η έκδοση της ιστορίας σε βιβλίο εικονογραφημένο από τα παιδιά με την καθοδήγηση της Λιάνας Δενεζάκη.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί μέρος της ευρύτερης δράσης του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ για την ενίσχυση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ. Γιαν υποστήριξη του ποιοτικού έργου των ΚΔΑΠ,  το παιδαγωγικό προσωπικό  ειδικό σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στις 21 και 25 Ιανουαρίου 2019, με εισηγήτρια τη συγγραφέα και παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ, Λίνα Μουσιώνη
Για το έργο και τις δράσεις των ΚΔΑΠ μπορείτε να πληροφορηθείτε:
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085,   ώρες: 09:00π.μ.– 15:00μ.μ.