Τις πρώτες της υποψηφιότητες εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών, έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.
Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τίθεται ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν επίσης η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και η Κατερίνα Μάρκου.
Οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπως και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως. Από τον οργανωτικό μηχανισμό της Ν.Δ., υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα είναι και ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος Γραφάκος Εμμανουήλ, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας επιστημονικών φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο γραμματέας παραγωγικών φορέων Βασίλης Ξυπολυτας, η γραμματέας σχέσεων κοινωνίας - κόμματος Ζωή Ράπτη και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός.
Από τους βουλευτές που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών, οι Σοφία Βούλτεψη, Νίκος Δένδιας και Άννα Καραμανλή θα είναι  υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Στον ίδιο Τομέα θα είναι υποψήφιος και ο Χάρης Θεοχάρης, αλλά και ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο γραμματέας ΕΚΟ Βασίλης Σπανάκης.
Υποψήφιοι στον Δυτικό Τομέα Αθηνών θα είναι οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αθανάσιος Μπούρας, ενώ στην Ανατολική Αττική θα είναι οι Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Βασίλης Οικονόμου.
Στην Α’ Αθηνών υποψήφιοι θα είναι οι Θεόδωρος Φορτσάκης και Άγγελος Συρίγος, ενώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι Δημήτρης Σταματης, Βασιλική Νάκου.
Ο Ιάσωνας Φωτήλας θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, ενώ ο Γεώργιος Κατσιαντώνης στη Λάρισα, ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ηλεία, ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα, ο Σπήλιος Λιβανός και ο Βασίλης Φευγας στην Αιτωλοακαρνανία, ο Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα, η Ελένη Παναγιωτοπούλου στην Αργολίδα, ο Φίλιππος Φορτωμας στις Κυκλάδες και ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου στις Σέρρες.

naftemporiki.gr