Ήταν και φέτος συνεπείς στο ραντεβού τους. Οι "γιατροί της καρδιάς" σε ένα διάλειμμα από τις περιοδείες τους σε χώρες του τρίτου κόσμου, επισκέφθηκαν το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας μεταφέροντας προς τη φυλακή μεγάλη ποσότητα κλινοσκεπασμάτων, φάρμακα καθώς και  γυαλιά για εκπαιδευόμενους που έχουν προβλήματα όρασης και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν.
 Οι εθελοντές γιατροί παρουσίασαν τη φιλοσοφία τους που τους διαφοροποιεί από άλλες κινήσεις και οργανώσεις. Οι «Γιατροί της Καρδιάς», αυτοχρηματοδοτούν τις δράσεις τους και παραβρίσκονται οι ίδιοι σε όλες τις αποστολές και στη διανομή του ιατροφαρμακευτικού και λοιπού υλικού για να μην σημειώνονται «απώλειες» κατά την μεταφορά τους.
Στη συνέχεια παρουσίασαν τις ανθρωπιστικές δράσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου κυρίως σε απομονωμένες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, όπου δεν δρουν οι γνωστές οργανώσεις.
Το πλούσιο έργο της οργάνωσης δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και στη δημιουργία μόνιμων χώρων παροχής υγείας και εκπαίδευσης.
Ο πρόεδρος των «Γιατρών της Καρδιάς» κ. Γιάννης Σωτηρίου και η αντιπρόεδρος κ. Ελένη Σωτηρίου μίλησαν επιπλέον για το προσωπικό όφελος όσων προσφέρουν θετική ενέργεια και εκδηλώνουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη.