Βαριά σύννεφα φαίνεται να σχηματίζονται πάνω από τους ΑΝΕΛ, αφού λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ γίνεται γνωστό πως ένα-ένα τα στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου θα απουσιάζουν.
Την αρχή έκανε χθες η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης από τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.
Σήμερα έγινε γνωστό πως και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρα θα απουσιάζει, καθώς λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι πιθανόν, με την στάση της αυτή, η κυρία Κουντουρά να στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος, αφού βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη των ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Πάνο Καμμένο.
Από τη συνεδρίαση της ΚΟ θα απουσιάζει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Κόκκαλης με δημοσιογράφους υποστήριξε πως δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς βρίσκεται στην Πάτρα. Πάντως ο ίδιος αν και πρόσθεσε ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πως «για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τα κουβεντιάσουμε από κοντά».

iefimerida.gr