Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών επιβλήθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στην ΠΑΕ ΑΕΛ, λόγω των οφειλών που υπάρχουν προς το πρόσωπο του Αγγελου Αναστασιάδη. Η ομάδα της Θεσσαλίας μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, έχει πλέον περιθώριο τριών ημερών, προκειμένου να δώσει τα χρήματα που χρωστάει στον έμπειρο τεχνικό, με το ποσό να αγγίζει τις 28.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που η ΑΕΛ δεν ξοφλήσει τον έμπειρο τεχνικό μέσα στο επόμενο τριήμερο, τότε θα ενεργοποιηθεί η ποινή και οι Βυσσινοί θα έχουν νέα προθεσμία τριών ημερών, προκειμένου να πληρώσουν τα χρήματα στον Αγγελο Αναστασιάδη. Αν και μετά το νέο τριήμερο η ΑΕΛ δεν ξοφλήσει τον 65χρονο προπονητή, τότε θα αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί. Οι Θεσσαλοί, ωστόσο, θα έχουν άλλες πέντε μέρες προθεσμία, προκειμένου να δώσουν τα χρήματα και να πάρουν πίσω τους τρεις πόντους.
Από εκεί και πέρα, το Διαιτητικό αποφάσισε επίσης να δοθούν σε πέντε δόσεις τα χρήματα που οφείλει η ΑΕΛ στον πρώην επιθετικό της και νυν του ΠΑΣ Γιάννινα, Σάντι Κρίζμαν. Το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται στα 77.147,87 ευρώ.