Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, προσκαλεί τα παιδιά σε ένα πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Το γιορτινό αφιέρωμα περιλαμβάνει κατασκευές, παιχνίδια, μουσική και πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που ζωντανεύουν μέσα από αναγνώσεις.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:
Δευτέρα 17  Δεκεμβρίου 2018 ώρα  5:30 μ.μ.
  «Παραμύθια με τη γιαγιά Μαίρη»
   «Συνέβη κάπου κάποτε» του Winterhager Daniele
 Η γιαγιά Μαίρη  αφηγείται στα παιδιά μία από τις ωραιότερες ιστορίες της Καινής Διαθήκης, την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Μια ιστορία γεμάτη εικόνες και συμβολισμό. Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια, γνωρίσουν τα θρησκευτικά γεγονότα της γέννησης του Χριστού και αντιλαμβάνονται τη χρονική σειρά με την οποία γίνονται τα γεγονότα της Γέννησης.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών, δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 11:00 π.μ.
Παρουσίαση βιβλίου: «Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα»
 Η Λαρισαία συγγραφέας  και εκπαιδευτικός  κ. Μαρία Γεωργίου θα παρουσιάσει στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, μαζί με τη χριστουγεννιάτικη Φρουτοβιταμινοπαρέα, το βιβλίο της: «Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα».
«Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα και τα φρούτα μαζί με τις βιταμίνες ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη νέα χρονιά. Όμως, μέσα σε αυτό το εορταστικό κλίμα, η προσοχή τους θα επικεντρωθεί στη βοήθεια προς ένα άρρωστο παιδί...»
  Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι όπου οι θησαυροτροφές, τα φρούτα και τα λαχανικά, ζωντανεύουν και μας εξηγούν τι καλό προσφέρουν!
Για παιδιά όλων των ηλικιών. Χωρίς προεγγραφή.

Παρασκευή  28 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 11:00π.μ.
«Ελάτε να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες»
 Με χρωματιστά χαρτόνια, χρυσόσκονες, μεταλιζέ κορδέλες, κόλλες glitter και με μπόλικη φαντασία, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  5–11 ετών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Χωρίς προεγγραφή.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 ώρα 11:00π.μ.
Αφήγηση παραμυθιού: «Ο Αη Βασίλης φέτος είναι πράσινος»
 «Πέντε γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Αη-Βασίλη και δεν μοιάζουν σε τίποτα με όλα αυτά, που έχει συνηθίσει να λαμβάνει. Προέρχονται από πέντε παιδιά, από πέντε γωνιές του πλανήτη τόσο διαφορετικές και τόσο απομακρυσμένες μεταξύ τους. Όμως αυτά τα πέντε γράμματα έχουν κάτι κοινό και κάνουν την καρδιά του Αη-Βασίλη να γεμίζει και πάλι ελπίδα, αν και το ταξίδι μπροστά του προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο μέσα σε μια φύση, που αισθάνεται άρρωστη και εξασθενημένη. Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου;»
   Ελάτε να ζήσουμε, μαζί με τους ήρωες του βιβλίου,  την αγωνία των πιο αναπάντεχων Χριστουγέννων και να αισθανθούμε, μέσα σ' αυτό το παραμύθι με οικολογική συνείδηση, την ένταση, τις προσδοκίες και τα συναισθήματα του πιο αγαπημένου, του πιο παιχνιδιάρη, του πιο κόκκινου Αγίου της καρδιάς μας, που φέτος όμως αποφάσισε να είναι... πράσινος! Χο, χο, χο...!!!
 Το βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Άννας Βερούλη: «Ο Αη Βασίλης φέτος είναι πράσινος», αφηγείται στα παιδιά η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Μακρή. Για παιδιά ηλικίας πάνω από 5 ετών. Χωρίς προεγγραφή.

Παρασκευή  4 Ιανουαρίου 2019 ώρα 11:00π.μ.
Αφήγηση παραμυθιού: «Η Μάγισσα Τσαπατσούλα και οι Καλικάντζαροι»
«Είναι παραμονές Χριστουγέννων και τα καλικαντζαράκια έχουν ανέβει στη γη για τις γνωστές τους σκανταλιές στα σπίτια των ανθρώπων. Τρεις απ' αυτούς όμως, ο Φρίτιο, ο Θρίτιο και ο Αμπλεμπούμπλης, έχουν την ατυχία να μπουν στο σπίτι της μάγισσας Τσαπατσούλας. Η οικοδέσποινα, αντί να τρομάξει και να τους διώξει άρον-άρον, θα τους προσκαλέσει όλο χαρά σ' ένα επεισοδιακό χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ιπτάμενοι κουραμπιέδες, χαμένα δόντια και σβούρες στον αέρα θα κάνουν τη βραδιά αξέχαστη για τους τρεις κατεργάρηδες, που ακόμα τρέχουν για να γλιτώσουν!»
 θα μιλήσουμε για τους καλικάτζαρους, για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και θα διασκεδάσουμε με την υπέροχη «Τσαπατσούλα» μάγισσα!
 Το βιβλίο  της Χαράς Κατσαρή: «Η Μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι» αφηγείται στα παιδιά η παιδαγωγός Βασιλική Γκούνη-Βασδέκη. Για παιδιά ηλικίας πάνω από 4 ετών. Χωρίς προεγγραφή.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.