Την αντίθεσή τους εκφράζουν φορείς των δημοτικών κοινοτήτων Ευρυμενών και Μελιβοίας για αλλαγές στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς.

Κάνουν λόγο για "εκ του πονηρού" την όποια συζήτηση για ενδεχόμενη απόσχιση της δημοτικής κοινότητας Ευρυμενών και τη μεταφορά της στον Δήμο Τεμπών.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Εμείς οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών και Μελιβοίας, που δραστηριοποιούμαστε σε φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, δηλώνουμε ότι θεωρούμε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αλλαγές στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς, άκαιρη, άκομψη και κυρίως διχαστική και παντελώς αποπροσανατολιστική.
Συμφωνούμε ότι αυτή τη στιγμή το κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη της περιοχής μας δεν είναι τα διοικητικά όρια των δήμων, αλλά το στρατηγικό πλάνο που ο Δήμος Αγιάς έχει ήδη συγκροτήσει και εφαρμόζει, με αποτελέσματα που αλλάζουν καθημερινά προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής μας.
Είναι αυτονόητο ότι το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της περιοχής απαιτεί για την καλύτερη υλοποίηση του, τη συμμετοχή όλων των θεσμικών δυνάμεων, χωρίς  παρεκκλίσεις και χωρίς την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων.
Υπό αυτή την έννοια, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αυτή τη στιγμή μοιάζει να γίνεται εκ του πονηρού και δεν στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, αλλά στην επίτευξη στόχων που δεν σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της περιοχής.
Συστήνουμε τέλος σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες (Βουλευτές, Δημοτικούς Συμβούλους κλπ),που αναφέρονται στο θέμα, να ζητούν
–πριν αποφασίσουν ποια πλευρά έχει δίκαιο–και την άλλη άποψη που εκφράζει υπαρκτούς με καταστατικά θεσμούς, ολόκληρης της περιοχής μας και όχι μεμονωμένου χωριού ή άλλου Δήμου, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ή προσδοκίες που δεν ευνοούν τα συμφέροντα της περιοχής, αλλά συντελούν στην δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης και διχασμού.
Υπογραφές
Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρίτσας –Στομίου_Πρόεδρος Ευθύμιος Τριανταφύλλου
Αλιευτικός Σύλλογος Στομίου –Αγιοκάμπου_Πρόεδρος Κοντός Αλέξανδρος
Μορφωτικός Σύλλογος Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας»_Πρόεδρος Μαρία Αλή Χαν
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας_Πρόεδρος Ευάγγελος Κρανιώτης
Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου_Πρόεδρος Αθανάσιος Δήμκος
Σύλλογος οικισμού Αλεξανδρινής_Πρόεδρος Ηλίας Κίτσιος
Επαγγελματικός Σύλλογος Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς ,Πλατιάς Άμμου_Αντιπρόεδρος Ευριπίδης Χαλιαμπάλιας
Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Λάρισας _Πρόεδρος Ηλίας Ευσταθίου
Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Καρύτσας "Καλυψώ"_Πρόεδρος Ιωάννης Βούντας
Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας_Πρόεδρος Δημήτριος Χασιώτης"