Με αφορμή την ανάληψη υπηρεσιών από νέα μέλη πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση για ενημέρωση όλων των σχολικών τροχονόμων του Δήμου Τυρνάβου από υπεύθυνους αστυνομικούς του Α.Τ. Τυρνάβου τους Υπαστυνόμο Α΄ Γεώργιο Πατσιαούρα και Ανθυπαστυνόμο Κων/νο Τσαμούρα, οι οποίοι μίλησαν για τον τρόπο που οι σχολικοί τροχονόμοι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους καθώς και την αρμόζουσα συμπεριφορά των σχολικών τροχονόμων αλλά και των οδηγών των οχημάτων.
Μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση ακολούθησε γόνιμος διάλογος και λύθηκαν αρκετές απορίες από τις σχολικές τροχονόμους, προκειμένου να μπορούν να εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους καθώς και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των «δύσκολων» οδηγών των οχημάτων. Ήταν μια ενημέρωση που είχε να πραγματοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και πραγματικά ήταν απαραίτητη να γίνει.
Ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου καθιερώθηκε με το άρθρο 41 του Ν. 2094/92 Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και τέθηκε σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 1997. Ο Δήμος μας έχει 13 Σχολικούς Τροχονόμους. Δεκατρείς άψογες κυρίες που κάθε χρόνο τις εργάσιμες μέρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης βάζοντας πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των παιδιών μας, αποδεικνύοντας ότι αγαπούν τη δουλειά τους.
Όταν δείτε ένα σχολικό τροχονόμο να εκτείνει την πινακίδα στοπ πάνω από την επιφάνεια του δρόμου, σταματήστε, θυμηθείτε τα δικά σας παιδικά χρόνια είτε υπήρχε άσφαλτος είτε χωματόδρομος!