Στη συντήρηση των δομών της Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου: "Συντήρηση Η-Μ Δομών και λοιπών εγκαταστάσεων της επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας", προϋπολογισμού 430.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Το έργο της Κάρλας ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και από την εποχή που μελετήθηκε έχουν αλλάξει πολλά. Με έργα όπως αυτό αντιμετωπίζουμε ζητήματα της εύρυθμη λειτουργίας στις δομές και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της λίμνης Κάρλας.

Συντηρούμε τα μηχανήματα στα αντλιοστάσια βελτιώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες και τοποθετούμε μηχανισμούς ελέγχου λειτουργίας και εποπτείας. Παράλληλα δημιουργούμε προϋποθέσεις χρήσης νερού για άρδευση έτσι ώστε να ωφελείται η τοπική κοινωνία και διαμορφώνουμε τις τάφρους για την ομαλή λειτουργία του έργου. Εναρμονιζόμαστε στις σύγχρονες απαιτήσεις, αφουγκραζόμενοι και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Με την υπογραφείσα σύμβαση, υλοποιούνται εργασίες συντήρησης του έργου  που περιλαμβάνουν:
α. Τη συντήρηση του μόνιμου και φορητού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων καθώς και την επαύξηση των συστημάτων και μέσων της ενεργητικής πυροπροστασίας και της Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Υ.&Α. Ε.) στις διάφορες δομές του έργου.
β. Την τακτική και προληπτική συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, των αντλητικών εγκαταστάσεων και εκείνων των θυροφραγμάτων.
γ. Τον έλεγχο της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας όλων των λειτουργικών επιμέρους συστημάτων και ελέγχου των αντλιοστασίων με τον επανακαθορισμό των δεδομένων στα προγράμματα του αυτοματισμού για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και των δικτύων.
δ. Την εγκατάσταση συμπληρωματικών και νέων αντικλεπτικών συστημάτων φύλαξης σε δομές που σήμερα δεν διαθέτουν, για την προστασία τους από πιθανές δολιοφθορές και κλοπές καθώς και των συστημάτων παρακολούθησης των χώρων με μόνιμα εποπτικά συστήματα (CCTV). Τα ανωτέρω νέα συστήματα μαζί με τα υφιστάμενα τοπικά συστήματα φύλαξης και παρακολούθησης θα είναι εφοδιασμένα με ειδικό εξοπλισμό για την τηλεμεταφορά ήχου και εικόνας που θα καταλήγουν σε μια οθόνη Η/Υ που θα υπάρχει στο Ενιαίο Κέντρο Φύλαξης των δομών της λίμνης Κάρλας.
ε. Τη θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πεδιάδας της λίμνης Κάρλας και των παρακειμένων οικισμών και καλλιεργήσιμων αγροτεμαχίων με την παροχή σωστής συντήρησης και της επίκαιρης λειτουργίας όλων των αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων και τη λειτουργία των χειροκίνητων και ηλεκτροκίνητων θυροφραγμάτων.
στ. Τις αναγκαίες τοπικές παρεμβάσεις καθαρισμού των τάφρων όπου λειτουργούν τα θυροφράγματα εγκατεστημένα στις αποστραγγιστικές τάφρους της περιοχής και στο σύστημα των χρησιμοποιούμενων τάφρων για τη μεταφορά νερού από τον π. Πηνειό στη Λίμνη Κάρλα καθώς και την εκπλήρωση των αναγκών για προμήθεια με υλικοτεχνικούς και ανθρώπινους πόρους για τη συνεχή και ασφαλή λειτουργία των δύο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στην περιοχή και εκείνου της τροφοδοσίας του Ταμιευτήρα Κάρλας με νερό από τον ποταμό Πηνειό.