«Ενώ ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Παππάς πανηγυρίζει για τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αλλεπάλληλες καταγγελίες όσον αφορά στη διοίκηση και στη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. από στελέχη της ΕΡΤ Α.Ε. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν κάθε φορά και με πιο έντονο τρόπο, ότι η δημόσια τηλεόραση απαξιώνεται από διάφορους εγκάθετους της Κυβέρνησης οι οποίοι τη χρησιμοποιούν ως όχημα για την άσκηση προπαγάνδας».

Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε Επίκαιρη Επερώτηση που υπογράφει με συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ Νίκο Παππά.
Στην ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή κ. Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, παρατίθεται σειρά σοβαρών καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ από νυν και πρώην στελέχη της, όπως ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Κρίμπαλης, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Αλαφογιώργος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Θαλασσινός, ο γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, κ. Νίκος Μιχαλίτσης και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Τσακνής.

Αναφέρονται, επίσης, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φίλη, ο οποίος είπε επί λέξει ότι «Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων».
Στη συνέχεια οι βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν τα δύο σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν από «ανθρώπους» της ΕΡΤ, οι οποίοι εκφράστηκαν με αήθη τρόπο κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Και καταλήγουν ζητώντας απαντήσεις από τον κ. Παππά στα κάτωθι ερωτήματα:
1. Έχει καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την ΕΡΤ Α.Ε. για τα έτη 2017-2020;
2. Έχει γίνει αξιολόγηση των δομών της ΕΡΤ Α.Ε.;  Έχει γίνει τοποθέτηση του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. βάσει του νέου Εσωτερικού Κανονισμού και του Οργανογράμματος; Περιλαμβάνεται στον Εσωτερικό Κανονισμό η περιγραφή των οργανικών θέσεων; Με ποια κριτήρια γίνεται η τοποθέτηση σε θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων στην ΕΡΤ Α.Ε.; Τι έχετε να απαντήσετε στις καταγγελίες, ότι  οι οργανωτικές δομές της ΕΡΤ Α.Ε. έχουν απαξιωθεί και το νέο οργανόγραμμα έχει φωτογραφικές διατάξεις;
3. Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε.;
4. Με ποιον τρόπο εξασφαλίζεται η διαφάνεια όσον αφορά στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ Α.Ε.;
5. Πώς αποτυπώνεται η σχέση κόστους οφέλους όσον αφορά στις μεικτές και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε.; Δεδομένου ότι το προσωπικό της ΕΡΤ Α.Ε. είναι επαρκές για ποιο λόγο επιλέγονται οι εξωτερικές και μεικτές παραγωγές;
6. Όσον αφορά στην ΕΡΤ3, ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ;
7. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη του δικτύου ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ Α.Ε. και πότε θα εκπέμψει αυτόνομα το σήμα της;
8. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να διερευνήσετε τις παραπάνω καταγγελίες;