Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας αποκαλύπτει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας με συνέντευξή του στη Larissanet και τον Πάνο Γαρουφαλιά. Αναφέρει σχετικά:

“Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε με άλλους ανθρώπους να ετοιμάσουμε ένα ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια τελείως ανεξάρτητο που έχει να κάνει με αναπτυξιακά κριτήρια. Δεν έχει να κάνει με τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων. Αυτές είναι καλές να λύνονται στη Βουλή. Εδώ έχουμε να λύσουμε άλλα πράγματα. 

Θέλουμε να βάλουμε σε δημόσια συζήτηση τα αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας τα οποία δεν έχουν λυθεί. Παρά το γεγονός ότι τα έχουμε εντοπίσει, τα έχει ψηφίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου αυτοί που θα έπρεπε. Αυτά θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι. 

Υπάρχει ενδιαφέρον από όλους τους νομούς. Πάμε πολύ καλά. Πιστεύω πως έως τα Χριστούγεννα θα έχουμε ολοκληρώσει το βασικό πυρήνα των ανθρώπων και των θέσεών μας. Τα Χριστούγεννα ή λίγο μετά θα κάνουμε την πρώτη δημόσια συνάντηση για να πούμε στον κόσμο τι σκεφτόμαστε για την Περιφέρεια για να τοποθετηθούμε με τους άλλους υποψηφίους που θα είναι ο κ. Αγοραστός και ο κ. Τσιλιμίγκας.”

Λ.Ε.