Το τετραήμερο 20-23 Σεπτεμβρίου η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιον Όρος.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "αποτελούμενη από σαράντα οκτώ (48) άτομα χωρισμένα σε τέσσερις (4) ομάδες  ώστε να είναι εύκολη η μετακίνηση μας εντός του Όρους και η φιλοξενία μας στις Ιερές  Μονές.

Κατά την παραμονή μας επισκεφτήκαμε τις Ιερές Μονές Βατοπαιδίου, Αγίου Παύλου, Διονυσίου, Ξενοφώντος, Δοχειαρίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος  και τις Ιερές Σκήτες Αγίου Ανδρέα και Νέα Σκήτη.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα μας  η διέλευση από τις Καρυές που είναι η πρωτεύουσα του Αγίου Όρους  και η επίσκεψη μας στο Ιερό Ναό του Πρωτάτου  όπου  στο  ιερό Βήμα φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα  “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ”, στο κελί του γέροντα Γαβριήλ, στην Παναγούδα όπου διέμενε ο Άγιος Παΐσιος,  στην Ιερά Επιστασία, στην πολιτική Διοίκηση του Όρους καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την επιστροφή μας παρατέθηκε γεύμα σε εστιατόριο της Ουρανούπολης όπου μας υποδέχτηκαν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαλκιδικής  και μέλος μας κ. Παπαδόπουλος Κυριάκος καθώς και ο  Γ. Γραμματέας του Εθνικού Τμήματος και μέλος της Τ.Δ. Χαλκιδικής  κ. Παππάς Βασίλειος.
 Νιώθοντας την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας και μέλος μας κ. Σιμούλη Χρήστο που μας συνόδευσε, το προσωπικό του Α.Τ. Άγιου Όρους και ιδιαίτερα τον Υ/Α΄ κ. Τσαγάνη Ιωάννη και τον Γραμματέα Αρχ. κ. Καραλιλιόπουλο Γεώργιο καθώς και το ΚΤΕΛ Τρικάλων που συνετέλεσαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το προσκύνημα.
Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι η επίσκεψη στο Άγιο  Όρος ήταν εμπειρία ζωής για όλους εμάς ..!"