Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Περικλή Λιακάκη με τίτλο “I sing the city”, στην ισόγεια άιθουσα του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ.
Πρόκειται για μια «βουτιά» στη νυχτερινή ποίηση µιας πόλης που φέρνει στην επιφάνεια τις σκηνές απ’ όλα αυτά τα µικρά-µεγάλα δράµατα που παίζονται δίπλα µας.
Δύο πόλεις, η Βιέννη και η Αθήνα, παρείχαν το υλικό γι’ αυτό το πρότζεκτ. Εικόνες συλλέχθηκαν, συνδυάστηκαν, επεξεργάστηκαν και ανασυντέθηκαν µε σκοπό τη δηµιουργία µιας νέας πόλης «τσέπης».
Ο Περικλής Λιακάκης συµπυκνώνει µια ολόκληρη πόλη µέσα σε λίγα τετραγωνικά µέτρα και µας προσκαλεί να την εξερευνήσουµε. Το αποτέλεσµα αποτελεί έναν ύµνο και συγχρόνως ένα ρέκβιεµ της καθηµερινότητας.
Ο καλλιτέχνης. δήλωσε ενθουσιαμένος από το κτηριακό συγκρότημα του Μύλου, λέγοντας «τέτοια κτήρια δεν έχουμε ούτε στη Βιέννη!».
Για το πώς φωτογραφίζει είπε: «Αφήνω τις φωτογραφίες όσο γίνεται απείραχτες, προσπαθώ να κρατήσω το χρώμα όπως το δίνει η πραγματικότητα. Στην προκειμένη περίπτωση η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυνατή από τη φαντασία».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα καλά λόγια του κ. Λιακάκη, αλλά και το θαυμασμό του για το έργο του τόσο το φωτογραφικό όσο και το μουσικό.
Ο Περικλής Λιακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Σύνθεση στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Ζει στη Βιέννη όπου και διδάσκει Σύνθεση και Ανώτερα Θεωρητικά στο μουσικό Πανεπιστήμιο, ως Επίκουρος καθηγητής. Είναι μόνιμος συνεργάτης των μουσικοθεατρικών οργανισμών Sirene Operntheater και Dramagraz της Αυστρίας.
Έργα του έχουν εκτελεστεί την τελευταία δεκαετία σε διάφορες γνωστές μουσικές αίθουσες της Αυστρίας, της Γερμανίας αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου, τον Μάιο του 2007, με έργο του και την ορχήστρα της ΕΡΤ, άνοιξε το φεστιβάλ «Ελληνικές μουσικές».
Για τη φωτογραφία, που όπως λέει είναι το χόμπι του, έκανε σεμινάρια με τον φωτογράφο της Μagnum Νίκο Οικονομόπουλο.
Αυτή είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση. Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (L , a , boutique: Το γυμνό στη φωτογραφία σήμερα, και στην Depot Art Gallerie: Depot καλοκαίρι 2017).
Διάρκεια έκθεσης έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Ανοιχτά κάθε μέρα από 10:00 – 22:00.