Aπό τον ανεξάρτηρο δημοτικό σύμβουλο Λαρισαίων κ. Μάριο Ξηρομερίτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι απευθείας αναθέσεις είναι η Αχίλλειος πτέρνα του Δημάρχου Λαρισαίων και της Δημοτικής Αρχής. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο σημερινός Δήμαρχος, λαλίστατος τότε, έκανε σκληρή αντιπολίτευση για τις απευθείας αναθέσεις. Από την ώρα που ανέλαβε Δήμαρχος, οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει μια πραγματικότητα για την Δημοτική Αρχή της Λάρισας.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή μετά από αλλεπάλληλες απευθείας αναθέσεις κατέρχεται στον προεκλογικό στίβο των Αυτοδιοικητικών εκλογών στιγματισμένη και βαθύτατα τραυματισμένη. Πολλές φορές σύσσωμη η Αντιπολίτευση επέκρινε την τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής, χωρίς όμως να ανακόψουν αυτή την τακτική. Η σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ, οι συμβάσεις φύλαξης με εταιρεία σεκιούριτι είναι μερικές περιπτώσεις που ανέδειξαν τόσο ο τοπικός τύπος όσο και η Αντιπολίτευση.

Μπορεί να είναι νομότυπες και σύμφωνα με τον κώδικα των ΟΤΑ  αλλά πριν λίγα χρόνια ο Δήμαρχος Καλογιάννης τις εξοστράκιζε και τις εξόρκιζε. Φτάσαμε ως Αυτοδιοικητικοί να λέμε ευτυχώς που υπάρχει και η αποκεντρωμένη διοίκηση για να βάλει ένα φρένο στις απευθείας αναθέσεις του Δήμαρχου Καλογιάννη.
Συγκεκριμένα ήταν κόλαφος για τα σχέδια της δημοτικής αρχής Καλογιάννη η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ (σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με την Εγνατία οδό  Α.Ε) όπως την χαρακτηρίζει η Αποκεντρωμένη.

Στην 199 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή ουσιαστικά προσπάθησε να περάσει αυτή την σύμβαση με απευθείας ανάθεση υπηρεσιών στην "Ανώνυμη Εταιρία: Εγνατία Οδό".
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την απόφασή της 6882/22-5- 2018 έριξε φως σε αυτή την ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ανάθεση -σύμβαση και ουσιαστικά την ΑΚΥΡΩΣΕ με βάση τους νόμους .
Στον Κλεισθένη 1 (νόμος Σκουρλέτη) στο άρθρο 116 προβλέπεται να ΜΗΝ υπάρχει έλεγχος νομιμότητας για  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ μέχρι το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ +ΦΠΑ.
Σε αυτό το άρθρο αντιταχθήκατε αξιότιμε Δήμαρχε Λαρισαίων ή ακολουθήσατε την πολιτική της κυβέρνησης ; Αν δεν συμφωνείτε με το άρθρο αυτό ας στείλουμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων ένα ψήφισμα στον Υπουργό να το καταργήσει.
Μάριος Ξηρομερίτης
Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων