Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», η χορωδία MusicArte του Μουσικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχε στη «Σχολική Εκδρομή» του Νίκου Πορτοκάλογλου μαζί με τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και την χορωδία Con Anima.

Τη βραδιά φώτισαν ακόμη περισσότερο με την παρουσία και τα τραγούδια τους αγαπημένοι φίλοι του Νίκου Πορτοκάλογλου, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο». Για το σκοπό αυτό ξεκίνησε το χειμώνα τη «Σχολική Εκδρομή» ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών, μέσα από τη συνάντηση με ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής.
Η συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας ξεκίνησε με τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα  στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, συμπράττοντας μελωδικά με το σύνολο MusicArte του σχολείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της κ. Εύης Τσιούκα, διδάσκουσας στο σχολείο.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου, ο καταξιωμένος τραγουδοποιός πραγματοποίησε δίωρο σεμινάριο στο Αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου ενώ στη συνέχεια τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στο ποιοτικό τραγούδι.  Ο κ. Πορτοκάλογλου αφού ευχαρίστησε το σχολείο, συνεχάρη θερμά την κ. Εύη Τσιούκα για την άρτια επιμελημένη εμφάνιση του συνόλου MusicArte και σε επιστέγασμα του υψηλού επιπέδου της, το οποίο και ειλικρινώς κατέθεσε ο ίδιος, τους προσκάλεσε να συνυπάρξουν μουσικά μαζί του στην επετειακή συναυλία της 21ης Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων.
Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων, οι μαθητές του χορωδιακού συνόλου, βίωσαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη ζωντανή παράσταση, συμπράττοντας με καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές. Τους μαθητές συνόδεψαν στο ταξίδι τους οι γονείς τους μαζί με την  υπεύθυνη του συνόλου Τσιούκα Εύη και τους καθηγητές τους Κακαγιάννη Βασιλική και Μαλάκο Σταμάτη.