Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, μετά το τέλος μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές ομάδες, επισκέφθηκε την Παιδιατρική Κλινική του ΠΠΓΝ Λάρισας και υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για ομάδα παιδιών που νοσηλεύονται εκεί.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με αντίγραφα έργων από την περιοδική έκθεση «Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα.. Ίδρυμα Π. και Ε. Μιχελή – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας», από τα οποία πήραν ποικίλα ερεθίσματα.
Στη συνέχεια, με αφορμή τα εικαστικά έργα και αντικείμενα της έκθεσης, που ταξίδεψαν στην Παιδιατρική κλινική, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από Virtual Reality εκπαιδευτική δράση σε διάφορα  μέρη του κόσμου και να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού τους. Με τις τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας τα εκθέματα του μουσείου απέκτησαν μια διαδραστική υπόσταση και επέτρεψαν μια πιο άμεση επικοινωνία.
Τα παιδιά αλληλεπέδρασαν μεταξύ τους, με τους ανθρώπους του Μουσείου, με τα αντικείμενα  και βίωσαν μια αξέχαστη και πρωτότυπη μουσειακή εμπειρία.
Το Μουσείο  μέσα από την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας πρωτοπορεί καθώς καθίσταται πεδίο γόνιμου διαλόγου και βοηθάει τον επισκέπτη να αποκτήσει μια ευρύτερη εικόνα και επαφή με τον πολιτισμό. Επιπλέον με αυτήν την προσέγγιση δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν νέες τεχνολογίες και νέα εργαλεία που θα επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο και την υπόσταση των μουσείων στη σύγχρονη εποχή.
Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υπεύθυνη του ΛΙΜΛ κ. Φανή Καλοκαιρινού και την εμψυχώτρια  VRE  κ. Αναστασία Καλαφάτη   κατόπιν συνεννόησης με την κ. Ιωάννα Γριβέα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας.
Το πρόγραμμα  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Ένα Μουσείο για όλους», κατά την οποία το ΛΙΜΛ συναντά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας (ηλικιωμένους, ΑμεΑ κ.ά.), οργανώνοντας προγράμματα μουσειακής αγωγής έξω από το κτιριακό του κέλυφος.
Οι δράσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία  σε ομάδες οι οποίες είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένες από το χώρο του Μουσείου να αντιληφθούν ουσιαστικά το ρόλο του και την εκπαιδευτική του διάσταση.