«Η καρδιά του μοντελισμού χτυπά από σήμερα στη Λάρισα» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας εγκαινιάζοντας χθες το απόγευμα την 3η Έκθεση – Διαγωνισμό Στατικού Μοντελισμού που διοργανώνει η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας με της υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο Μύλο του Παππά.
Καλωσόρισε τους δεκάδες μοντελιστές που ήρθαν από όλη την  Ελλάδα και από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στη ζεστή αλλά ενδιαφέρουσα πόλη μας.
Συνεχάρη τη Λέσχη της Λάρισας για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει αυτά τα χρόνια. «Η συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα είναι έντονη, πολυεπίπεδη, με κοινωνικό πρόσημο. Δε λείπει από καμιά μεγάλη διοργάνωση του δήμου μας.Τα αποτελέσματα το μαρτυρούν. Θα μας κάνουν όλους μοντελιστές ή φίλους του μοντελισμού. Η συνεργασία μας είναι κάτι παραπάνω από άψογη» είπε.
Τέλος, σημείωσε ότι ο μοντελισμός εξασκεί το μυαλό, καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, οξύνει τη φαντασία, προσφέρει ανεκτίμητες ιστορικές γνώσεις, είναι μια ευχάριστη απασχόληση για όλες τις ηλικίες, είναι χόμπι, είναι τέχνη, είναι μικρόβιο που δεν πειράζει να… κολλήσεις!


Να σημειωθεί, ότι η Έκθεση έχει αφιερωματικό  χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της RAF και τη μεγάλη απόβαση των συμμάχων στην Ευρώπη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 6 Ιουνίου 1944, γνωστή ως D-Day.
Γι’ αυτό το λόγο, η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας έχει εξασφαλίσει την παρουσία αναβιωτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων, που θα εμφανιστούν με αυθεντικές στολές R.A.F. &’ D-DAY, το Σάββατο 9 Ιουνίου και την Κυριακή 10 Ιουνίου.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιούνται σεμινάρια βαφής φιγούρας και επεξεργασίας-παλαίωσης μοντέλων, και θα γίνει η πρώτη Πανελλαδική παρουσίαση των προΐόντων της Ελληνικής εταιρίας κατασκευής φιγούρας και αξεσουάρ διοραμάτων MAD MODELS.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, το Σάββατο από τις 09:00 έως 21:00 και την Κυριακή από τις 09:00 ως τις 14:00, οπότε θα γίνει η απονομή των επάθλων ανά κατηγορία και κλήρωση δώρων.