Σε βαρύ κλίμα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Λάρισας για τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο καθώς διεξάγονται στη σκιά της απουσίας του μητροπολίτη Ιγνατίου ο οποίος δεν θα παραστεί ούτε στην πανηγυρική λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στον μητροπολιτικό ναό της Λάρισας.

Ο σεβασμιότατος Λαρίσης και Τυρνάβου αναχωρεί για θεραπεία στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε χθες το kosmoslarissa.gr. Η αναχώρηση γίνεται εσπευσμένα, ίσως και αύριο Τετάρτη, για το Μαϊάμι όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο ειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις ήπατος. Ήδη τον επισκέφτηκε στη Λάρισα ο καθηγητής Ανδρέας Τζάκης ο οποίος προετοιμάζει και την μετάβαση του ιεράρχη στις ΗΠΑ.

Η ασθένεια του σεβασμιοτάτου Ιγνατίου έχει προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο της Λάρισας, ενώ σήμερα στην διάρκεια της θείας λειτουργίας αναμένεται να διαβαστεί προσωπικό του μήνυμα προς το χριστεπώνυμο πλήθος.

Στη θέση του Ιγνατίου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος πλαισιωμένος από μητροπολίτες άλλων περιοχών οι οποίοι θα βρεθούν στη Λάρισα για τις εκδηλώσεις του Αγίου Αχιλλίου..

Το σημερινό πρόγραμμα Τρίτη 15 Μαΐου 2018

7:00 π.μ. Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

10:15 π.μ. Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

10:45 π.μ. Εκκίνηση πομπής για την Περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Μ.Μελετίου – Μανωλάκη – Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Φιλελλήνων – Βενιζέλου – Πολυκάρπου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

• Ακολουθεί συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων στη Κεντρική πλατεία.

Μετά το τέλος της Εορτής η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος θα παραθέσουν δεξίωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου προς τιμή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του Λαού της πόλης.

Τ.Π.