Μπαράζ κλοπών ή αποπειρών από άγνωστους δράστες σημειώθηκε κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά και πριν την Ανάσταση σε Λάρισα, Τύρναβο και Αμπελώνα, αφού σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταγράφηκαν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις σε σπίτια ατόμων που τα περισσότερα βρέθηκαν σε εκκλησίες για να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας.
Τα συνεχή κρούσματα έχουν προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στην αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν δρουν μόνοι τους.
Ήδη εξετάζουν μαρτυρίες παθόντων και προσπαθούν να οδηγηθούν σε συμπεράσματα για την ταυτότητά τους, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αφού δρουν με καλυμμένα πρόσωπα όπως έγινε στην περίπτωση της παραβίασης του σπιτιού του ιερέα στον Τύρναβο όπου βρέθηκαν τετ α τετ με την κόρη του που ετοιμάζονταν να πάει στην εκκλησία και την οποία ευτυχώς δεν πείραξαν και προτίμησαν να τραπούν σε φυγή.
Πάντως σε μια προσπάθεια εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες οι αστυνομικοί έχουν αυξήσει τις περιπολίες στις οποίες πλέον μετέχουν και δυνάμεις της ΟΠΚΕ.


paidis.com